Новини
06ГРУ
Заява УПЛ щодо Загальних зборів

Сьогодні, 6 грудня, мали відбутись Загальні збори учасників УПЛ, які були ініційовані Лігою. Клуби мали обговорити та прийняти рішення щодо двох важливих питань – щодо можливого розширення УПЛ до 16 клубів, а також питань, пов'язаних із боротьбою з договірними матчами в Україні.

Однак Загальні збори не відбулись у зв'язку з відсутністю кворуму (з'явились 6 клубів при необхідних 8).

За наявною інформацією, в клуби сьогодні вранці надходили дзвінки із закликом не брати участь у запланованих Зборах. Також з’являлась інформація, що такі дзвінки начебто надходили від співробітників чи представників Української Прем’єр-Ліги. Офіційно заявляємо, що ніхто з УПЛ таких дзвінків не робив, та не закликав клуби не брати участь у Зборах. Ця інформація не відповідає дійсності.

Українська Прем’єр-Ліга наголошує, що питання, які мали розглядатися на Загальних зборах, є дуже важливими й актуальними для українського футболу, адже договірні матчі не лише негативно впливають на імідж футболу в Україні, але й ставлять під загрозу його існування як таке. УПЛ наголошує на повній підтримці принципу нульової толерантності до договірних матчів.

Враховуючи критичну необхідність прийняття рішень по питаннях, що були винесені на порядок денний сьогоднішніх Зборів, Ліга призначила дату проведення нових Загальних зборів учасників УПЛ на 20 грудня 2018 року.