Новини
11ЛИС
Огляд матчів 12-го туру Чемпіонату U-19

Захопивши лідерство після минулого туру, «Шахтар» у 12-му втримав його, обігравши четверту команду турнірної таблиці — «Ворсклу», яка єдиною до цієї пори обходилася без поразок

Динамівці не відстають, бо виграли й собі, і тримають дистанцію у два очки. «Олександрія» тур пропускала, але поразка полтавців залишила її на третьому місці із перевагою над «Ворсклою» в одне очко і з відставанням від «Динамо» в чотири. Відзначаємо і бойову перемогу «Волині» перед перервою в чемпіонаті, відведеної на матчі збірних.

«Десна» — «Маріуполь» — 1:2 (протокол матчу)

Матч команд із низів таблиці був примітний, насамперед, тим, що одна з команд могла здобути свою першу перемогу у поточному сезоні. Більше пощастило гостям (Ельдар Кулієв вивів «Маріуполь» вперед), хоча рівно через 45 хвилин чернігівці й зрівняли рахунок (Владислав Писанка). Долю трьох очок вирішив на 77-й хвилині півзахисник Олег Шамлі, й для нього це перший гол у цьому чемпіонаті.

Отже, підопічні Сергія Грибанова нарешті перемогли — після серії з 11-ти матчів (п’ять нічиїх та шість поразок). Але високо маріупольці не злетіли і залишилися на 11-й сходинці. А от «Десна» зазнала 11-ї поразки поспіль, лише вдруге в сезоні програвши з різницею тільки в один м’яч.

«Зоря» — «Колос» — 2:1 (протокол матчу)

Цього разу кращий снайпер ковалівців Станіслав Коваль (7 голів) промовчав, зате вдруге поспіль забив Костянтин Олійник, завдяки чому гості навіть виграли перший тайм. Та здобути першу перемогу в сезоні «Колосу» не судилося (нагадаємо, що команда Владислава Савчука лише одного разу не програла в 10-ти попередніх зустрічах).

По перерві голеадор «Зорі» Дмитро Кулик забив уже вп’яте, ще одного гола додав Руслан Скидан, який в трьох іграх записав до свого активу чотири результативні удари. Після цього луганці вирвалися із групи невдах і піднялися на 9-ту сходинку в турнірній таблиці. Підопічні тренера Дмитра Кара-Мустафи не програють в трьох останніх матчах (дві перемоги та нічия).

«Металург» — «Львів» — 2:1 (протокол матчу)

Безпрограшна серія «Металурга» зросла до шести матчів (чотири перемоги та дві нічиї), що допомогло команді В’ячеслава Тропіна впевнено подолати шлях з нижньої частини турнірної таблиці в її середину і впритул наблизитися до... «Львова». Гості завадити цьому не зуміли, хоча першими забили та вигравали до 85-ї хвилини після голу кращого бомбардира Артема Вовкуна, який ударом зі штрафного відзначився вшосте в семи матчах.

«Металург» створив маленьке диво і за п’ять останніх хвилин гри забив двічі: спочатку — Віталій Варяник з пенальті, потім — Микита Лапко. Це його другий переможний гол в чемпіонаті. А «Львів» виграв лише один матч з шести останніх.

«Карпати» — «Волинь» — 1:2 (протокол матчу)

Цього разу галицько-волинське дербі завершилося тріумфом команди з Луцька. Вона двічі вела у рахунку, хоча на гол Станіслава Кристіна вже через дев’ять хвилин після виходу не заміну відповів Богдан Козак. Та невдовзі вже кращий снайпер «Волині» Микола Кухаревич забив свій восьмий гол, який і підняв волинян на п’яте місце.

На шосту сходинку посунулися саме «Карпати», які після серії з семи перемог поспіль набрали лише одне очко в двох останніх турах. Причому це очко галичани набрали в матчі з «Динамо» (2:2) тиждень тому.

«Шахтар» — «Ворскла» — 2:0 (протокол матчу)

Полтавці гідно протистояли лідеру, вкрай небезпечно контратакували, та, на відміну від суперника, свої нагоди втратили. Гірники ж скористалися стандартами: після розіграшу кутового Данило Гончарук головою забив перший м’яч в сезоні, а за кілька хвилин після штрафного Дмитро Авдєєв (вже ногою) додав ще один.

Команда Андреса Карраско здобула другу поспіль перемогу без пропущених м’ячів, а «Ворскла» (тренер — Олександр Чижов) зазнала першої поразки в сезоні, вперше пішла з поля без забитого м’яча, вдруге пропустила за матч більше одного разу і перервала серію з чотирьох перемог поспіль.

«Дніпро-1» — «Динамо» — 0:3 (протокол матчу)

За обопільною згодою клубів матч відбувся на динамівській базі у Віті-Литовській, хоча формально вважався для киян гостьовим. У першому таймі за ясної погоди суперникам забити не вдалося, а ось по перерві, коли на поле впав туман, голи пішли. Щоправда, тільки у ворота дніпрян, які пробили своїми результативними ударами Нікіта Ісадченко, Владислав Велетень та Віктор Блізніченко.

Після матчу у середу в Юнацькій лізі УЄФА з ПАОКом (перемога киян — 3:0), Ігор Костюк дуже серйозно оновив склад. Більшість лідерів повернулася до команди U-21, а за команду U-19 грали більш юні хлопці — за виключенням трьох захисників: лівий — Костянтин Вівчаренко, центральні — Крістіан Біловар та Ілля Забарний.

Динамівці збільшили перевагу над третьою командою в таблиці — «Олександрією» — до чотирьох очок, А от дніпряни вдруге поспіль поступилися з великим рахунком та відкотилися на 10-ю сходинку в рейтингу.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)