Новини
11ЛИС
Огляд матчів 14-го туру Чемпіонату U-21

«Ворскла» зробила все, що від неї залежало, аби за підсумками туру здійнятися якомога вище у турнірній таблиці напередодні паузи в чемпіонаті, відведеної на матчі збірних

Та гранди підписали у Щасливому мирову угоду, в результаті чого полтавці все ж таки залишилися третіми. Але з більш приємними показниками за очками: «Шахтар» — 32, «Динамо» — 31, «Ворскла» — 31. А от «Олександрія» цей тур пропускала і програє полтавчанам вже сім очок.

«Маріуполь» — «Карпати» — 1:1 (протокол матчу)

Попри кілька голевих моментів у молдавського форварда львів’ян Александру Бойчука, перший тайм виграли азовці: у чужі ворота забив Олексій Кащук після пасу Антона Байдала. Та ще через півгодини ігрового часу Бойчук все ж домігся свого, зрівняв рахунок, а ось забити ще бодай гол не вдалося нікому. Попри те, що господарі півгодини грали у меншості після вилучення того таки Байдала.

«Карпати» не можуть виграти в третьому матчі поспіль. Щоправда, після двох поразок від «Динамо» та «Шахтаря» команда Любомира Вовчука набрала перше очко.

«Львів» — «Ворскла» — 0:2 (протокол матчу)

Команда Олега Краснопьорова веде важку боротьбу за місце у трійці (або й за чемпіонство, хтозна), і на цьому шляху було здобуто ще одну непросту звитягу. У далекому від Полтави Добротворі не вистояв під атаками гостей «Львів»: спочатку відзначився помічник із першої команди Артур, а наприкінці матчу воротар галичан Орест Костик після удару суперника сам собі закинув м’яча у ворота.

Господарі зазнали четвертої поразки поспіль (і третьої з цих чотирьох без забитих голів), а от «Ворскла», навпаки, виграла чотири матчі з п’яти останніх.

«Десна» — «Дніпро-1» — 2:1 (протокол матчу)

Черговий гол у третьому матчі поспіль (загалом їх уже шість, а це четверте місце у списку бомбардирів) вдався нападнику «Десни» Іллі Шевцову. Він і приніс чернігівцям перемогу, а з нею і 7-е місце в турнірній таблиці (вдалося обійти «Львів»). Цікаво, що команда Олександра Пищура вперше за останні сім матчів забила більше одного м’яча (перший — на рахунку Віталія Єрмакова).

Дніпряни, хоч і програли (восьма поразка в 11-ти останніх іграх при трьох нічиїх), потішили свого тренера Олександра Поклонського змістовною грою. У них забив досвідчений легіонер Араміс Кузін, для якого цей гол став п’ятим в сезоні. Але тренерів першої команді його результативність поки що не дуже вражає. В серпні він двічі потрапляв до заявки на матч основи, але не більше того.

«Зоря» — «Колос» — 3:1 (протокол матчу)

Луганці виграли й тимчасово захистили своє 5-е місце в турнірній таблиці від «Карпат». Окрім голів лідерів молодіжки Владислава Борисенка й Тимофія Сухаря, допоміг в атаці й Максим Луньов з основи. За ковалівців забив Станіслав Сорокін, і він знову найкращий бомбардир першості: у нього вже 8 голів у 12-ти поєдинках.

Команда Володимира Микитіна здобула четверту поспіль перемогу із загальним рахунком 15:3. А от підопічні Андрія Костенка, навпаки, поступилися вшосте в шести останніх зустрічах.

«Шахтар» — «Динамо» — 1:1 (протокол матчу)

Матч дублерів обійшовся без скандалів, провокацій та бійок. В одній з контратак Михайло Мудрик із Артемом Холодом утекли від захисників, Михайло віддав Артему і той покарав динамівців. Відповідь прийшла вже у другому таймі, досвідчений перуанський збірник Карлос Самбрано вдало зіграв головою при подачі кутового. Обійшлося навіть без вилучень, тож команди поділилися очками й надалі посідатимуть перше й друге місця відповідно.

У «Шахтаря» таким чином перервалася серія з чотирьох перемог, а «Динамо» перед цим виграло два поспіль матчі.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)