Новини
24КВІ
Олександр Філіппов: «Фактично весь час присвячую дружині й дитині»

Нападник «Десни»  підтверджує, що головна опора кожної людини — сім'я

— За останні півтора місяця став домашньою людиною, — починає розмову Філіппов. — Фактично весь час присвячую дружині й дитині. Знімаємо в Чернігові доволі велике помешкання, тут є місце для ігор із дитиною, так і для моїх індивідуальних тренувань ( працюю над собою, намагаюсь, як можу, підтримувати форму). Виходимо з дому рідко, тільки в магазин або на короткотривалу прогулянку. Завжди в рукавичках, у масках. Можна сказати, виходимо на свіже повітря, аби лише ковтнути його, й додому.

— Багато людей зі  стартом «режиму самоізоляції»  займаються, крім іншого, прибиранням, наведенням ладу в хатах...

— У принципі, в мене з цим проблем ніколи не було — в квартирі завжди чисто. Цим передусім займається дружина, а я їй намагаюсь допомагати.

— Яким розвагам присвячуєте час?

— А у нас вільного часу як такого майже немає. Займаємося вихованням трирічної дитини, яка вимагає постійної уваги. По суті, весь наш вільний час — обідня пора. Тоді й можемо переглянути фільм. Із останніх дуже сподобався «Невидимий бік» — базований на реальних подіях історія про спортсмена США, який став відомим американським футболістом.

— А як щодо інших моментів, що дають змогу відволікатися: книги, музика, комп'ютерні ігри, саморозвиток тощо?

— За день ми з дружиною дуже втомлюємося. Повторюю, дитина постійно потребує уваги, забирає весь час. Ми практикуємо рухові ігри, що подвійно виснажує, бо все це не на вулиці, а вдома. Вже об одинадцятій вечора лягаємо спати.

— Чимало наших футболістів — як і загалом громадян — живуть сьогодні на дачах. Не розглядали такий варіант?

— На жаль, поки такої можливості немає, бо дача відсутня. З іншого боку, на вихідних вивожу сім'ю за межі Чернігова: знаю кілька хороших місць у лісочках, де можна побути в спокої на самоті ... Хоча погоджуюся: маючи свій будинок за містом, усе це легше переживалось би.

 — Що ж, усе-таки допомагає пережити непрості часи?

— Сім'я, родина, за що я їм вдячний. Іще навчив себе самодисципліні: намагаюся нечасто дивитися новини, аби не відволікатися на негатив. Сподіваюся на краще.

Фото прес-служби ФК «Десна».