Новини
23ТРА
Дирекція УПЛ за дорученням клубів розробить та презентує проект УПЛ-ТБ

Клуби елітного дивізіону Чемпіонату України підтримали ідею створення власного продукту

Сьогодні, 23 травня, в приміщенні Будинку футболу відбулося засідання Загальних зборів учасників УПЛ. Головною темою засідання було питання телевізійних трансляцій матчів Чемпіонату України в найближчих сезонах. Представники футбольних клубів, за присутності першого віце-президента УАФ Олега Протасова, обговорили потенційні формати реалізації медіаправ та вектори розвитку самостійного продукту УПЛ. А саме — створення незалежної OTT платформи для трансляції матчів Чемпіонату України у сезоні-2023/24.

Впродовж півторагодинної дискусії були озвучені конкретні пропозиції, звучали різнобічні аргументи, задавалися важливі питання та були знайдені потенційні способи їх вирішення. Важливим є той факт, що абсолютно всі учасники продемонстрували розуміння важливості консолідації та єднання задля створення якісного єдиного продукту.

Одностайним рішенням Загальних зборів було ухвалено доручити Дирекції Української Прем’єр-ліги на чолі з Євгеном Диким розробити проект незалежної OTT платформи УПЛ-ТБ для трансляції матчів Чемпіонату України, власниками якої стануть безпосередньо клуби УПЛ.

Невдовзі запланована повторна зустріч представників клубів в онлайн-форматі, на якій буде представлено більш конкретний план дій та варіанти його реалізації для подальшого затвердження клубами-учасниками.

Також клуби одноголосно ухвалили рішення призначити Євгена Дикого керівником УПЛ без будь-яких приставок, із дотриманням всіх відповідних нормативно-правових вимог.