Новини
04ЖОВ
11-му туру УПЛ передуватиме Акція Спеціальної Олімпіади України

У рамках 11 туру Чемпіонату УПЛ Спеціальна Олімпіада України (СОУ) проведе акцію за підтримки Української Прем’єр-Ліги

Юні футболісти СОУ виведуть на поле гравців команд УПЛ. Мета акції — привернути увагу суспільства до руху СОУ та досягнень її спортсменів, а також надати можливість маленьким футболістам СОУ відчути себе членами єдиної великої футбольної родини.

Спеціальна Олімпіада України — всеукраїнська громадська організація людей з інвалідністю, яка демонструє нашому суспільству можливості та досягнення людей з відхиленнями у розумового розвитку, як спортсменів і як членів суспільства, змінює на краще їх життя за допомогою спортивних тренувань і змагань з 15 видів олімпійського спорту. Рух Спеціальної Олімпіади в Україні існує з 1991 року, має осередки в 21 регіоні, де за програмою СОУ займаються футболом три тисячі людей із розумовими вадами.

2016 року на Чемпіонаті Європи з футболу Спеціальної Олімпіади українська команда завоювала бронзові медалі. А на Всесвітніх Літніх Іграх 2011 в Афінах, команда Спеціальної Олімпіади України виборола золоті медалі.

Посланцями футболу Спеціальної Олімпіади в світі є Дані Алвеш, Джанлуїджі Буффон, Роберт Левандовськи, Пеп Гвардіола та Хулен Лопетегі.