Новини
25ЛЮТ
Максим Кучинський: У Полтаві легкої гри не було

Голкіпер «Карпат» розповідає про недільний матч, вибір тактичної схеми і те, яким буде поєдинок наступного туру

— Максиме, 4:0 на виїзді трапляється нечасто. Які відчуття?

— Ми почали готуватися конкретно до «Ворскли» ще в Туреччині, добре вивчили їх, і це дало позитивний результат. Не знаю, може, збоку склалося враження, що то була легка гра, хоча це не так. Особливо щодо першого тайму. Все змінилося після другого гола, коли суперник, як кажуть, посипався.

— Як оціните свої дії? Всіх очевидців зустрічі вразили Ваші сейви в другому таймі.

— Всі добре зіграли. Для мене, як воротаря, що головне? Не пропустити. Я не пропустив, значить, добре зіграв.

— Ігровий рік Ви почали виходом в основі. Перед тим взяли участь в обох грудневих турах, однак повністю пропустили два місяці — жовтень і листопад… Нелегко доводити своє право бути основним?

— Гратиме той… Ну, є ж тренування, є наставники, які за всім спостерігають. На кожному тренуванні потрібно викладатись, а сума зусиль потім приводить до того, виходиш ти на поле чи ні.

— Взимку «Карпати» очолив новий наставник, уже традиційно іноземець. Більшість фахівців очікували реалізації на полі, умовно кажучи, іспанської моделі гри з контролем м’яча, натомість у Полтаві всі побачило щось зовсім інше…

— То була одна зустріч, і вона складалася з різних частин… Із чого ми виходили? З погодних умов. Поле у Полтаві було… Сьогодні майже всюди в України поля у, м’яко кажучи, не ідеальному стані. З цього зробили висновок: намагатися контролювати м’яч на такому полі — дуже небезпечно. Значить, треба грати простіше, віддати супернику ініціативу, тим більше він грав удома. По перерві, особливо після другого гола, ми почали більше контролювати хід подій. Як буде наступного матчу — не знаю.

— Взагалі: чим Фабрі Гонсалес відрізняється від попередніх наставників у Вашій кар’єрі? Чим він здивував?

— Кожен наставник має своє бачення футболу, хоча загалом система тренувань схожа в усіх. У нашого тренера є вправи на «фізику», розбір тактики — є симбіоз усього. Він вдумливий фахівець і приємна у спілкуванні людина.

— Новий тренер — принаймні судячи з одного поєдинку — хоче, щоби підопічні грали за схемою 1+3+4+3 із двома лінійними (зокрема, Олексія Гуцуляка знову повернули на лівий фланг). Це тимчасовий експеримент чи план із далекими перспективами?

— Знову-таки, так було в конкретному поєдинку, а як буде в наступному — для цього треба знати хід думок Фабрі Гонсалеса. Зимові збори для того й потрібні для награвання різних варіантів — аби потім ці варіанти не стали для команди несподіванкою. У Туреччині ми пробували кілька схем, і яку застосують наступною — буде видно… Що стосується Олексія Гуцуляка — він може зіграти будь-де, для нього лівий фланг не є чимось новим…