Новини
18БЕР
Герман Пеньков: Виступати в УПЛ було моєю мрією

Воротар «Карпат» розповідає про «довгу дорогу в дюнах», тобто до статусу основного в команді

— Германе, другий матч поспіль Ви виходите в старті львів’ян. Чому шлях до основи «зелено-білих» видався у Вас настільки тривалим?

— Була сума причин. По-перше, новий клуб, нова команда, нове місто; якийсь час звикав до всього, втягувався. По-друге, на других зборах я захворів, тому перед початком сезону не був готовий на 100%. По-третє, зі стартом чемпіонату добре проявив себе Кучинський, потім клуб запросив Шевченка. Тобто маю сильних конкурентів… Що я можу сказати? Я працював, старався, завжди був готовий вийти в основі.

— Один із фахівців висловив думку, що у «Сталі» у Вас просто не було конкурентів, і взагалі — «Карпати» є клубом іншого рівня, де вищі вимоги.

— Так справді є… Розумієте, я ж не юна людина, довго йшов до того, щоби виступати в УПЛ. Це була моя мрія! І таки досяг свого минулого сезону… Я багато працюю, конкурентів за місце в основі мав і у «Сталі».

— Однак воротарське амплуа специфічне: багато тренерів ставлять на конкретного голкіпера, бачачи його основним, не зважаючи на помилки…

— У «Карпатах» такого немає. Просто, повторюся, не на мою користь спрацювала суміш факторів. І якщо влітку минулого року Кучинський зразу почав добре грати, навіщо було проводити ротацію?

— Коли нарешті настав довгоочікуваний дебют за основу львів’ян… ну, навіть ворогу такого не побажаєш! Як після такого не «розклеїтись» і прийти до тями?

— Я не можу дати універсальний рецепт, можу говорити тільки про себе. Що я зробив? Забув негатив і продовжував працювати. Більше мені нічого додати.

— Наставник «Карпат» не став звинувачувати Вас у розгромі, тож і в наступному матчі Ви вийшли у старті. Цього разу повинні мати набагато кращий настрій!

— Насамперед треба пам’ятати, що Кучинський травмований, тому мені довірили місце в основі. Як буде в наступних турах, знають тільки тренери… З «Маріуполем» справді вийшла непогана гра, динамічна. У нас, вважаю, було більше моментів.

— Підопічні Бабича дев’ять разів ударили по воротах львів’ян і лише тричі влучили у ствір. Чи логічно зробити з цього висновок, що Ви не мали багато роботи?

— Що стосується дій на лінії — так, роботи було не дуже багато. Але функції голкіпера цим не обмежуються, вони значно ширші. Мав багато праці з підстраховки, підказу партнерам і т.д.

— Із понеділка гравці «Карпат» ідуть у триденну відпустку. Де плануєте провести її?

— Не знаю, хто де, а я буду у Львові з дружиною. Будемо гуляти містом і насолоджуватися ним.

— Між турами двотижнева перерва. Як заповнить її команда, чи буде, наприклад, виїзд за кордон, до Польщі?

— Поки не знаємо. Нам тільки повідомили, що маємо три вихідні, після чого зберемося на базі, й нам усе розкажуть.

— Основне завдання на сезон — потрапити в першу шістку — «Карпати» не виконали…

— …Тому в кожному з наступних 10-ти турах маємо доводити, що заслуговували цього! Крім того, вже сьогодні треба думати про майбутнє.