Новини
15КВІ
Огляд матчів 24-го туру Чемпіонату України U-21

Лідери, певна річ, потомилися, тому у звітному турі вигравали мінімально. Це стосується не тільки «Динамо» й «Олександрії», а й «Чорноморця», що мужньо очолює другу шістку. Деякі ж вчорашні фаворити, на кшталт «Карпат», вочевидь, темпу не витримують.

«ВОРСКЛА» — «ДИНАМО» — 2:3 (протокол матчу)

За словами очільника динамівців Юрія Мороза, лідери молодіжки не давали бажаної швидкості, схоже, просто «наїлися» футболом чи заздалегідь розслабилися. Рятував Віталій Буяльський, котрий зі ще кількома гравцями першої команди допомагав у цьому матчі дублерам. Півзахисник заробив пенальті, точно навісив на Біловара, коли той забивав другий м’яч, а на 90-й вийшов сам на сам і перекинув воротаря, забивши третій гол. Як виявилося, вирішальний.

«АРСЕНАЛ» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 0:1 (протокол матчу)

До останнього сподіваючись на помилку «Динамо», друга «Олександрія» слідом за «Шахтарем» обіграла й «Арсенал». Знову мінімально, єдиний гол на рахунку півзахисника Кирила Костенка. Снайпер канонірів Сухоручко (8 голів) промовчав.

«ШАХТАР» — «ЗОРЯ» — 3:1 (протокол матчу)

Допустивши відрив від четвертого «Арсеналу» до двох очок, гірники затурбувалися й просто зобов’язані були перемагати «Зорю». Тим більш, що вже знали про поразку київських переслідувачів. Відзначимо, що всі три м’ячі було забито у першому таймі після розіграшу кутових (двічі вдало подавав Топалов, одного разу Кащук). А забивали футболісти-тезки, ще й із співзвучними прізвищами, і з однаковим амплуа — захисники Валерій Бондар (двічі) та Валерій Бондаренко, який відновився від травми. Окрім нього основа була представлена Андрієм Тотовицьким.

«ДЕСНА» — «КАРПАТИ» — 4:0 (протокол матчу)

А ось перша команда «Десни» делегувала до дублю численнішу групу (цілу п’ятірку), саме ці досвідчені виконавці й зробили гру та результат. Хльобас покарав молодих галицьких захисників хет-триком ще у першому таймі, ще один гол по перерві додав 31-річний Мостовий. Завдяки цій перемозі «Десна» майже впритул підкралася до передостаннього «Львова».

«ЧОРНОМОРЕЦЬ» — «ЛЬВІВ» — 1:0 (протокол матчу)

На 17-й хвилині гості мали шанс повести в рахунку, та дальній удар Білого парирував кіпер «моряків» Варакута. Господарі також били багато й прицільно, однак перший тайм завершувався 0:0. Якби не стрімкий прорив Прильопи, його збили у штрафній, Плохотнюк реалізував пенальті.

По перерві львів’янам атакувати було складніше, адже ще у першому таймі вилучився той самий Роман Білий. З нервами, але одесити таки довели матч до перемоги, збільшивши відрив від восьмого місця до шести очок.

«МАРІУПОЛЬ» — «ОЛІМПІК» — +:-

 Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)