Новини
20ТРА
Огляд матчів 24-го туру Чемпіонату U-19

У суперечку двох лідерів звітний тур змін не вніс

«Динамо» взяло три очка без бою, «Шахтар» із великим рахунком впорався з «Металургом». А ось «Карпати» видали другу нічию поспіль і дозволили підкрастися до свого третього місця на відстань чотирьох очок не тільки «Зорі», а й «Маріуполю».

«Динамо» —  «Олімпік» — +:-

«Десна» — «Олександрія» — 1:5 (протокол матчу)

Гості прогнозовано взяли три очка, і продовжують здалеку погрожувати командам, що відтепер закривають першу п’ятірку: «Маріуполю» й «Зорі». Відставання від них у «Олександрії» складає чотири очка. Із голів «Десні» відзначимо дебютний м’яч зимового новачка Віталія Дубілея, а також точні постріли з пенальті Василя та Петра Луцівих (для першого це також прем’єрний гол у чемпіонаті, для іншого — вже 15-й.

«Львів» — «Арсенал» — 1:1 (протокол матчу)

Команди не дуже вдало проводять останні тури, тож не дивно, що  обидві опинилися у кінці десятки. Господарі могли б розраховувати на три очка, наприкінці першого тайму забили красивий гол. Та вже на початку другого прогавили у штрафному Колесника і канонір вистрелив точно головою.

«Волинь» — «Ворскла» — 4:1 (протокол матчу)

Перемога над одним із сусідів по таблиці дозволила волинянам злетіти аж на шосту сходинку. Гості опиралися, окрім гола Кожевнікова ще й у штангу влучали, та знову в ударі був Назарій Богомаз. Сам забив двічі, ще й Фоміну допоміг пасом і з 11-ма голами увірвався до десятки кращих снайперів турніру.

«Карпати» — «Зоря» — 1:1 (протокол матчу)

Львів’янам знадобилися ще п’ять хвилин, доданих до основного часу, небезпечний штрафний, призначений арбітром та майстерність Руніча при його виконанні. Лише так вони змогли уникнути поразки у матчі зі своїм найближчим переслідувачем. Відзначаємо і шостий гол луганця Кулика (у 10 зіграних матчах).

«Маріуполь» — «Чорноморець» — 1:0 (протокол матчу)

Поки «Карпати» відбивалися від нападів «Зорі», їм на п’яти почав наступати й «Маріуполь». Нападник Михайло Лукач забив свій шостий гол у турнірі, він виявився переможним. І відтепер саме приазовці посідають четверте місце у таблиці, маючи, як і «Зоря» 39 очок.

«Шахтар» — «Металург» — 4:0 (протокол матчу)

Майже півгодини на табло трималися нулі, поки кращий бомбардир «металургів» Олексій Сидоров не спровокував гірників, влучивши у штангу їхніх воріт. Вже вкотре взяв ініціативу на себе капітан Артем Бондаренко, спочатку заробив небезпечний штрафний, розіграш якого завершився першим голом, згодом вже сам подавав зі стандарту, а запоріжець Лапко зрізав м’яча у власні ворота. По перерві «Шахтар» забив ще двічі й продовжив погоню за «Динамо».

Фото прес-служби ФК «Маріуполь».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)