Новини
28ТРА
Огляд матчів 31-го туру Чемпіонату U-21

Розгром, що вдався динамівцям у столичному дербі, мав стати справжнім чемпіонським подарунком самим собі: велика перемога, дострокове здобуття золота

Та все трохи «зіпсував» конкурент: кількома годинами раніше «Олександрія» не перемогла «Зорю» й втратила шанси наздогнати динамівців. Саме тоді й почалися привітання киян із черговим титулом.

«КАРПАТИ» — «ЛЬВІВ» — 3:2 (протокол матчу)

Гравці «Карпат» після матчу зізнавалися, що їхній керманич Роман Толочко попереджав про грізні стандарти суперника. У підсумку, гості обидва свої голи забили після кутового й штрафного, тому Толочко й підкреслив, що більш задоволений результатом, аніж грою своєї команди. Відзначаємо дубль Олега Коса: зараз нападник забив рівно стільки ж, скільки за весь чемпіонат.

«ДЕСНА» — «МАРІУПОЛЬ» — 1:3 (протокол матчу)

Господарі гідно протистояли лідеру другої шістки, Роман Вовк навіть забив перший гол у матчі (і свій 12-й у чемпіонаті — наразі він кращий снайпер турніру). Приазовці зрівняли ще у першому таймі, однак аж до 77-ї хвилини розвинути успіх не могли. Лиш потім «Десна» пропустила двічі, третій гол — після розіграшу штрафного та добивання. Й залужила комплімент від тренера маріупольців Геннадія Орбу.

«ЗОРЯ» — «ОЛЕКСАНДРІЯ» — 1:1 (протокол матчу)

Заради продовження золотої бійки з «Динамо» олександрійці мали вигравати. І до 83-ї хвилини робили майже все правильно: забили швидкий гол (Верхоланцев на 15-й), вдало захищалися, на 79-й їхній голкіпер Злотар завадив капітану луганців Шалфєєву влучити у ворота з пенальті. Та вже за чотири хвилини Вовченко виявився найспритнішим у штрафному майданчику й відібрав в «Олександрії» золоту мрію.

«ШАХТАР» — «ВОРСКЛА» — 2:0 (протокол матчу)

Не забуваймо й про стимул «Зорі»: та нічия дозволила луганцям наздогнати у таблиці «Ворсклу». Полтавці програли у Щасливому немотивованому турнірно «Шахтарю». Після триматчевої мовчанки забив кращий бомбардир гірників Кулаков: його збили у штрафному, він і реалізував пенальті. Поки що у Андрія 11 забитих м’ячів і друге місце в гонці снайперів.

«ДИНАМО» — «АРСЕНАЛ» — 7:1 (протокол матчу)

Завдяки «Зорі» результат вже не тиснув на динамівців, і вони вихлюпнули всі емоції на оборону канонірів. У першому таймі воротар «Арсенала» Батрак, у другому — злива заважали новоспеченим чемпіонам, утім до кінця матчу Ярослав Надольський (двічі) з партнерами таки набили супернику повну торбу. Юрій Шпирка не дав відірватися від себе Кулакову, і також поклав свій 11-й гол у поточному турнірі.

«Олімпік» — «Чорноморець» — -:+

 

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)