Новини
11ЧЕР
Денис Фаворов: Якщо у складі є зміни, значить, щось тренерів не влаштовує

Капітан «Десни» розповідає про відпустку, коротко згадує попередній сезон і обережно прогнозує майбутній

— Денисе, Ви чи не єдиний футболіст чернігівської команди, котрий проводить відпустку в Україні. Чому, якщо не секрет? Через малу дитину?

— Дитині вже дев’ять місяців, тобто можна їздити. Просто не вийшло цього разу. На жаль. Сподіваюся, взимку надолужимо те, що не вдалося влітку.

— Нескромне запитання не впродовж теми: а Ваш брат де перебуває?..

— Не в Угорщині. Те, що пишуть, — неправда. Так, є інтерес певного клубу, але Артем нікуди не їздив на перегляд.

— Іще більше нескромне запитання: де Ви проведете наступний сезон?

— У Чернігові. Маю контракт іще на рік. На мене тут розраховують і все влаштовує.

— Продовжуючи тему кадрових змін: влітку минулого року й теперішньої зими їх було багато, тому очікувалося, що далі «Десна» поводитиметься на трансферному ринку «спокійніше». Однак — уже шестеро пішли, двох підписали…

— По-перше, серйозні зміни мали літом, а взимку — «точкові» придбання, коли запросили небагатьох і на конкретні позиції. По-друге, що буде тепер — не до мене запитання. За все відповідає тренерський штаб, і якщо є придбання, якщо з кимось припиняють співпрацю — значить, так треба, значить, щось не влаштовує.

— Найболючіше запитання — виступ чернігівців на ІІ етапі Чемпіонату…

— Можу з упевненістю відповісти — справа не в мотивації і не в характері… Ну, можливо, на підсвідомому рівні на когось тиснуло те, що нібито «немає турнірних завдань», однак і це неправда, бо завдання були… Потрібно аналізувати й детальніше розібрати виступ у Чемпіонаті 2018/19 років.

— Про справи особисті: чимало видань визнали Вас одним із трьох топ-правих беків сезону — поряд із Томашем Кендзьорою й Олександром Караваєвим.

— Скажу чесно: загалом своїм виступом задоволений. Так, могло бути краще, могло бути гірше, але пам’ятаючи про ключовий фактор — те, що для нас це був дебютний сезон, — вважаю, виступили нормально.

— Особливість у тому, що наступний Чемпіонат уже не буде дебютним для «Десни», тому з таким складом Ваша команда зобов’язана пробитись у першу шістку. Тоді відмовок уже ніхто не прийме!

— Рано про таке говорити. Все залежатиме від того, наскільки якісну роботу проведемо на трансферному ринку. Хоча, в будь-якому разі, нам треба до цього прагнути.