Новини
27ЛИП
Create your fan — Створи свого вболівальника

Про підсумки семінару FEX-2019

27 липня в Одесі напередодні розіграшу Суперкубка Favorit відбувся третій за ліком семінар FEX (Football experience exchange seminar), який організовує Українська Прем’єр-Ліга.

Цього разу тема, яку обговорювали, звучала так: Create your fan — Створи свого вболівальника.

За три години, впродовж яких тривав семінар, виступили спікери з різних країн. Серед них, зокрема, були маркетинг-експерт із Хорватії Маріян Палич (тема: Діджитал-(р)еволюція, що допоможе Вам знайти та залучити своїх фанатів) і Директор із комунікацій компанії Favorit Sport Катерина Машевська (тема: ФАНАТична робота. Досвід Favorit Sport у роботі з футбольними вболівальниками).

Лейтмотив виступу Катерини Машевської — у сучасному футболі не працюють стандартні принципи роботи з уболівальниками. За її словами, сьогодні футбольний матч — це не тільки 90 хвилин власне гри, це час до поєдинку та після його завершення. Директор із комунікацій Favorit Sport на прикладі своєї компанії показала, як сьогодні в Україні працюють новітні підходи до залучення футбольних уболівальників на стадіони.

Хорват Маріян Палич акцентував на тому, що у сучасному професійному спорті ключовий момент успішності — робота в Інтернеті. За його словами, футбольні клуби в усіх країнах світу, якщо хочуть бути конкурентними на світовому ринку, зобов’язані активно презентувати себе в Мережі, зокрема, в соцмережах. Гість із Балкан продемонстрував, наскільки успішнішими на ринку є клуби, що мають англомовні версії не тільки своїх сайтів, а й акаунтів у Фейсбуці й Твіттері.

На семінарі FEX-2019 були присутні представники клубів УПЛ та Першої ліги ПФЛ, футбольні агенти, функціонери. Модератором заходу, який пройшов у дружній, камерній атмосфері, виступив представник освітньої платформи зі спортивного менеджменту Key Sport Studio Сергій Коваль.