Новини
14СЕР
Огляд матчів 1-го туру Чемпіонату U-19

Маючи на одного учасника менше, ніж рік тому, стартувала і юніорська першість

Цього разу «відпочивав» «Шахтар», свій перший матч у новому чемпіонаті він проведе у 2-м турі. Утім, і без нього на старті було весело. Відзначаємо, що господарі не спромоглися виграти бодай один матч, тож усі гості поверталися додому не з порожніми руками.

«Металург» «Волинь» 1:2 (протокол матчу)

Сенсаційна наприкінці минулого чемпіонату «Волинь» (посіла четверте місце) й новий турнір розпочала гучно: з виїзної перемоги над непоступливими удома запоріжцями. Прикметно, що у міжсезоння обидві команди залишилися без старих наставників, при цьому й Іван Богатир, і Альберт Шахов пішли на підвищення й відтепер працюють із першими командами своїх клубів). Битву ж наступників Руслан Мостовий виграв у В’ячеслава Тропіна.

«Зоря» «Динамо» 1:4 (протокол матчу)

Ударно попрацювала у першому матчі нового сезону атакуюча лінія чемпіона. Тренер «Зорі» Дмитро Кара-Мустафа відзначив Артема Шулянського, який шматував його оборону на лівому фланзі, хоча голи забивали інші: Владислав Ванат, Вікентій Волошин і ще один атакер — Владислав Велетень, що вийшов на заміну. Долучився до розгрому й 16-річний захисник Денис Кузик, забивши дальнім ударом. У господарів забив Олег Янковський.

«Десна» «Львів» 0:3 (протокол матчу)

Після матчу тренери обох команд відзначали, що влітку довелося кардинально змінювати склади, тепер там — переважно гравці 2002 року народження. Як бачимо, краще адаптувалися до дорослого рівня вчорашні школярі зі Львова. А ось воротар чернігівців Дмитро Сидоренко припустився кількох помилок і на 82-й був змінений.

«Маріуполь» — «Колос» — 3:3 (протокол матчу)

Новачок першості з Ковалівки не знітився на старті й здобув дуже вольову нічию: на 82-й хвилині поступався 0:3 (дубль Родіона Плакси та гол Мирослава Трофимюка), та примудрився наздогнати суперника, зрівнявши рахунок уже в компенсовані хвилини. Героями стали Станіслав Коваль (дубль) та Дмитро Бороденко.

«Карпати» «Олександрія» 1:2 (протокол матчу)

А ось досвідчені й титуловані «Карпати» програли домашній матч у Раві-Руській заїжджим футболістам з Олександрії. Причому свій гол Владислав Мудрик забив вже аж на 78-й, за рахунку 0:2 (до цього забивали Ян Каранга та Данііл Овчаренко). А в компенсований час ще й вилучення отримали — Олексій Сич.

«Дніпро-1» — «Ворскла» — 2:2 (протокол матчу)

Інший дебютант елітного дивізіону, «Дніпро-1» також розпочав із нічиєї. Щоправда, домашньої: у Новомосковську не впорався із «Ворсклою». Точніше, з її нападником Данилом Кравчуком. Той двічі виводив полтавців уперед, та чемпіон першої ліги на 89-й таки уникнув поразки. Врятували Андрій Кіреєв та Сергій Лебедєв.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)