Новини
21СЕР
Огляд матчів 2-го туру Чемпіонату U-19

Цього разу, на відміну від стартового туру, все сталося навпаки: вигравали тільки господарі…

Лише в одному матчі гості здобули позитивний результат — «Дніпро-1» вивіз нічию з Головківки, не дозволивши перемогти «Олександрії». Отже маємо трьох лідерів із максимальною кількістю балів, і двоє з них — не загальновизнані фаворити.

«Ворскла» — «Металург» — 3:1 (протокол матчу)

Полтавці здобули першу перемогу в сезоні й несподівано подарували чемпіонату лідера снайперських перегонів: 18-річний нападник Данило Кравчук у другому матчі поспіль відзначився дублем і з чотирма голами посідає перше місце у списку бомбардирів.

Ще один гол у господарів забив Данило Колесник, який перейшов з «Арсеналу», а у гостей — Віталій Варяник, котрий минулий сезон провів у «Шахтарі». Забитих м’ячів могло бути б і більше, але Радіон Посєвкін на початку зустрічі не зумів переграти з 11-метрової позначки Назара Байду, воротаря «Металурга».

«Львів» «Маріуполь» 2:1 (протокол матчу)

Здобувши другу перемогу, львів’яни разом із динамівцями та «Волинню» очолили таблицю з максимально можливою кількістю очок. Свої голи господарі забили за шість хвилин першого тайму — Артур-Богдан Шута та Євген Оберман. Гості відзначилися на 82-й — Олександр Головін.

«Динамо» «Десна» 3:0 (протокол матчу)

Після матчу старший тренер киян Ігор Костюк доволі жорстко покритикував свого форварда Владислава Ваната за малу агресію у нападі. Адже, за словами фахівця, суперник дозволяв динамівцям робити, що завгодно. Ванат забив лише один м’яч, добре, хоч захисники Ілля Забарний та Костянтин Вівчаренко допомогли ще двома голами в дебюті гри.

«Волинь» «Зоря» 2:1 (протокол матчу)

За час літніх канікул волиняни втратили чимало лідерів, а ось амбіцій не розгубили. Посівши минулого сезону четверте місце у чемпіонаті, у новому турнірі вже під орудою нового тренера Руслана Мостового йдуть без втрат. Відзначаємо два голи-красені Миколи Кухаревича на початку другого тайму. У «Зорі» гол із пенальті забив Микита Асєєв (80-а хвилина).

«Олександрія» «Дніпро-1» 0:0 (протокол матчу)

Єдиний матч без голів видали команди у Головківці: попри шалені атаки господарів на чолі з Яном Карангою, кіпер дніпрян Мирослав Зновенко був реально непробивним. А в другому таймі рятувати свої довелося вже й Денису Ферту: гості осміліли, й Кирило Віговський з Сергієм Маловічком могли подарувати «Дніпру-1» першу перемогу в чемпіонаті.

«Шахтар» «Карпати» 2:1 (протокол матчу)

Омолоджена команда гірників програла перший тайм гостям, у складі яких відзначився Максим Гірний. Та по перерві «Шахтар» проявив характер, зрівняв рахунок знову захисник (головою — потужний 16-річний Едуард Козік), а переможний м’яч, розстрілявши кут, провів вчорашній школяр 17-річний Абдулла Абдуллаєв. Відзначимо перший матч за команду U-19 талановитого 15-річного вихованця закарпатського футболу Андрія Булези — лівого захисника одразу двох юнацьких збірних України.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)