Новини
16ВЕР
Огляд матчів 7-го туру Чемпіонату U-21

Зігравши на один матч більше за найближчих переслідувачів, «Ворскла» продовжує утримувати лідерство у таблиці молодіжної першості…

Хоча «Шахтар», який має 100-відсотковий показник, відстає лише на одне очко. Повернувшись після паузи, викликаної матчами збірних України, підопічні тренера Олега Краснопьорова складали нелегкий іспит у Львові. І зробили це на «відмінно».

«Шахтар» — «Зоря» — 3:0 (протокол матчу)

Матч тіньового лідера й одного з аутсайдерів привернув увагу ще до стартового свистка: в основі молодіжної команди «Шахтаря» уперше з’явився свіжий бразильський новачок Вітао. 19-річний захисник, окрім виконання своїх прямих обов’язків, вдало зіграв і у нападі, забивши головою після кутового.

До і після Вітао забивали українці — Артем Бондаренко (третій гол в чотирьох останніх іграх) і Артем Холод (дебютний гол сезону). Гірники Фернанду Валенте й далі крокують, не втрачаючи очки, хоча й посідають другу сходинку через різну кількість матчів.

«Карпати» — «Ворскла» — 1:4 (протокол матчу)

Лідерство не відпускає «Ворскла». У Раві-Руській команда Олега Краснопьорова просто приголомшила «Карпати». Із великим завзяттям повернувся до гри досвідчений Дмитро Кравченко, який дуже багато пропустив — це був перший матч гравця основи в сезоні 2019/20. Перший гол півзахисник забив сам, опісля допоміг забити дебютний і 21-річному албанському новачку Рубіну Хебаю. Після цього у гостей забивали молоді українці — Андрій Стрижак та Юрій Козиренко, які наступного дня потрапили до заявки основної команди.

Варто відзначити і дебютний матч першого представника Танзанії в українському футболі — в середині другого тайму 19-річний Йохана Мкомола замінив саме героя гри Кравченка.

Лише за рахунку 0:3, львів’яни відзначилися й собі (Роман Толочко), та не врятувалися. Це вже п’ята поспіль перемога «Ворскли» U-21.

«Олександрія» — «Дніпро-1» — 5:1 (протокол матчу)

Лише на 44-й хвилині чемпіон світу Денис Устименко відкрив рахунок, після вдалого пасу капітана Тимура Стецькова. У перерві форварда замінив Андрій Новіков і забив ще двічі — це його другий дубль в сезоні. При цьому ще двічі після його ударів дніпрян рятував воротар Віктор Бабічин. Але від голів Богдана Литвяка та Олександра Мельника не захистив і він.

У гостей вже за рахунку 0:3 відзначився Кирило Ховайко. Це лише четвертий гол молодіжного складу дніпрян в шести турах, а без перемог команда Олександра Поклонського вже в п’яти зустрічах поспіль.

«Динамо» — «Десна» — 2:1 (протокол матчу)

Вже на третій хвилині Володимир Бражко порушив правила у своєму штрафному майданчику, але штатний пенальтист та капітан чернігівців Едуард Галстян не зміг переграти досвідченого Георгія Бущана. Як треба забивати, показав Георгій Цітаішвілі: спочатку метрів з 16-ти поцілив у кут, а невдовзі й з пенальті, який сам і заробив.

Ще в першому таймі літній новачок «Десни» Ілля Шевцов (вихованець херсонського футболу), вигравши боротьбу у Сідклея, скоротив рахунок, та більше суперники не забивали. Для команди Юрія Мороза це четверта перемога у п’яти іграх. Нагадаємо, що матч із «Маріуполем» було перенесено на 24 вересня.

«Колос» — «Львів» — 2:0 (протокол матчу)

Лише другу перемогу здобув «Колос» у чемпіонаті, та вона у чарівний спосіб піднесла команду з Ковалівки на шостий рядок. Нарешті зумів відзначитися герой першого туру Станіслав Сорокін: після того хет-трику він «мовчав» чотири тури, а ось «Львову» забив двічі: з пенальті і чудовим пострілом з-за меж штрафного у дальній нижній кут.

Сорокін очолив список кращих бомбардирів сезону, а його результативні удари наразі — гарантія перемоги «Колоса». Як тільки команда Андрія Костенка забиває більше одного м’яча за матч, вона виграє — ще одна тенденція виступів дебютанта чемпіонату U-21.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)