Новини
24ВЕР
Огляд матчів 6-го туру Чемпіонату U-19

Навіть без участі чемпіона ігровий уїк-енд в юніорському чемпіонаті України не розчарував

Розгром у виконанні «Шахтаря», виїзна звитяга «металургів» та, звісно ж, дуель нещодавніх лідерів — «Львова» й «Волині».

«Олександрія» — «Маріуполь» — 1:0 (протокол матчу)

Абсолютно на різних полюсах таблиці увійшли у шостий тур суперники: господарі очолювали її, азовці ж набрали досі лише два очка. Утім, гості дали бій лідеру, мали чимало нагод забити, та не скористалися, а наприкінці першого тайму ще й залишилися у меншості через вилучення Микити Михайленка.

Як треба забивати, вкотре продемонстрував новий лідер «Олександрії» Ян Каранга, вдало зігравши головою після подачі кутового. Коли вихованець миколаївського футболу забиває, команда Юрія Гури виграє — це вже шостий випадок в семи матчах. Причому забиває він переважно у перші 15 хвилин (п’ять разів з шести). Але Каранга наразі — лише третій в списку бомбардирів сезону (сім голів).

«Карпати» — «Зоря» — 3:1 (протокол матчу)

Навіть дебютний гол у новому сезоні знаного снайпера Дмитра Кулика не допоміг луганцям: перший тайм вони звели до нічиєї (1:1), а ось по перерві зіграли карпатські заміни: 17-річні Вадим Мердєєв із Юрієм Раделицьким залишили «Зорю» без перемог на передостанньому місці у турнірній таблиці. Перший гол у львів’ян забив Назар Сущак. Це третя поспіль перемога «Карпат» в сезоні, а «Зоря» жодного разу не забила більше одного гола за матч.

«Волинь» — «Львів» — 0:2 (протокол матчу)

Після цієї поразки лучан у турнірі лишилося лише дві команди, які ще не втрачали очки — «Шахтар» і «Динамо». Волиняни багато атакували, завдавали ударів, та пробити Іллю Ольхового, що проводив свій перший повний матч, не вдалося. Натомість господарі пропускали: спочатку після удару з-за меж штрафного майданчика (Степан Григоращук), а потім зі штрафного (Артем Вовкун). Ще й догравали у меншості через вилучення капітана Олександра Мартинюка в середині другого тайму.

«Ворскла» — «Колос» — 2:1 (протокол матчу)

Без поразок йде й «Ворскла»: чергову, вже четверту перемогу (в шести іграх) їй принесли два точні удари Данила Колесника. Після стартової нічиєї з «Маріуполем» команда Владислава Савчука чотири рази програла.

«Шахтар» — «Десна» — 9:0 (протокол матчу)

У матчі з найгіршою командою чемпіонату України U-19 атака гірників розгулялася від душі, Абдулла Абдуллаєв зробив покер і обійшов у гонці бомбардирів і динамівця Владислава Ваната, і Яна Карангу. У нього тепер 10 голів у п’яти матчах.

Відзначимо й перші голи іншого форварда «Шахтаря» Дениса Світюхи — у нього дубль. Ще по разу забили Анатолій Матвєєв, Ілля Гулько та 16-річний джокер Владислав Погорілий, який відзначився вдруге після виходу на заміну.

«Дніпро-1» — «Металург» — 1:4 (протокол матчу)

Запоріжці приїхали до Новомосковська без жодного очка в активі, плентаючись в кінці таблиці. Поверталися ж додому вже на восьмому місці, обійшовши між іншим і «Дніпро-1» (у нього два очка). Господарі опинилися у нокдауні у середині першого тайму, коли пропустили двічі за дві хвилини — від Даніла Приймаченка та Тимура Корабліна. Другий тайм теж залишився за підопічними В’ячеслава Тропіна — 2:1. Спочатку Данило Чалих та Максим Соловйов обмінялися голами протягом хвилини, а крапку поставив Дмитро Вишнивецький.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)