Новини
24ВЕР
Огляд матчів 8-го туру Чемпіонату U-21

Черговий тур молодіжної першості видався не надто результативним

Найбільше, аж тричі забило тільки «Динамо». Натомість найбідніший на голи матч став найгучнішою сенсацією: «Десна», яка у минулому чемпіонаті довгенько пасла задніх, вибила нічию у протистоянні з «Шахтарем»! Гірники вперше втратили очки в цьому сезоні, але, незважаючи на це, вийшли на перше місце в турнірній таблиці. Адже «Ворскла», яка лідирувала до цього, поступилася вдома «Динамо».

«Дніпро-1» — «Карпати» — 2:2 (протокол матчу)

Чергову, вже третю нічию в чотирьох останніх матчах здобув новачок еліти: «Дніпро-1» двічі поступався у рахунку гостям, та на 90-й хвилині все ж уникнув поразки. Відзначаємо 20-річного півзахисника Олександра Бєляєва. Спочатку він вивів на удар Араміса Кузіна, а на останніх хвилинах забив і сам дальнім  ударом. Львів’янам не допоміг і швидкий гол з пенальті (Віталій Сільченко). Другий гол в середині другого тайму — на рахунку Петра Харжевського.

«Зоря» — «Маріуполь» — 2:1 (протокол матчу)

Після матчу наставник луганців Володимир Микитин зізнався, що молодіжка «Зорі» вперше намагалася зіграти за схемами, які впроваджує у першій команді Віктор Скрипник. Перемога є, але здобувалася вона у вольовому стилі, господарі пропустили першими (Антон Байдал), свої ж голи забивали з пенальті — Давронбек Азізов та Семен Вовченко. Причому останній підійшов до 11-метрової позначки вже у компенсований час і допоміг переможно перервати серію з чотирьох поразок поспіль.

«Ворскла» — «Динамо» — 1:3 (протокол матчу)

Полтавці приймали чемпіона у статусі лідера перегонів (зіграли на матч більше, й виграли його, та й без того йшли потужно: 6 перемог, одна нічия). Кияни поставилися до суперника з повагою, виставивши у стартовому складі Йосипа Піварича, Миколу Шапаренка, Сідклея, а у центрі захисту — Дениса Попова й Карлоса Самбрано.

Та перший гол потужним ударом зі штрафного забив юний, 17-річний Володимир Бражко. Потім ще два додав Деніс Янаков, й лише тоді відзначилися й господарі: Попов порушив правила, Андрій Стрижак реалізував пенальті. Полтавчани вперше в сезоні пропустили більше одного гола і вперше програли.

«Колос» — «Олександрія» — 0:1 (протокол матчу)

Досі у поточному чемпіонаті 20-річний півзахисник олександрійців Максим Куліш не забивав. І перший гол приніс перемогу у матчі з новачком ліги — п’яту в семи зустрічах. У «Колоса» ж поки що все просто: Станіслав Сорокін забиває — є перемога, не забиває — немає.

«Десна» — «Шахтар» — 0:0 (протокол матчу)

Непереможна армада Фернанду Валенте цього разу не виграла, хоча й залишилася єдиною командою чемпіонату, що досі не програвала. Кіпер «Десни» Максим Татаренко, звісно, не без допомоги партнерів, відстояв на нуль, хоча атака гірників була дуже потужною: Артем Бондаренко, Михайло Мудрик, Олег Очеретько, ще й досвідчений Андрій Борячук на чолі...

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)