Новини
30ВЕР
Огляд матчів 7-го туру Чемпіонату U-19

Розгромними поразками відразу двох нещодавніх лідерів привертає увагу черговий тур юніорської першості

І якщо волинянам дісталося від чемпіона, та ще й на його полі, то «Львів» був битий удома сусідом по таблиці «Ворсклою». І тепер команди розділяють п’ять очок.

Відзначаємо й першу перемогу «Зорі», але навіть після цього її та «Львів» (теж сусіди по турнірній таблиці, зважаючи на місця — 7-е та 8-е) розділяють дев’ять очок. Це просто прірва.

Очолює гонку «Олександрія», яка випереджає найближчих переслідувачів на чотири очки. Але на її рахунку на два матчі більше, ніж у «Шахтаря» та «Динамо», які ще не втратили жодного очка.

«Маріуполь» — «Шахтар» — 0:2 (протокол матчу)

Цього разу кращий на той момент бомбардир чемпіонату Абдулла Абдуллаєв (10 голів) пішов з поля без забитого м’яча. Натомість форвард заробив аж два пенальті, які реалізував півзахисник Георгій Судаков. Це його п’ятий та шостий голи в чемпіонаті U-19, з таким показником Судаков увійшов до топ-5 бомбардирів сезону.

Тим часом «Маріуполь» залишається без перемог. В останніх чотирьох зустрічах команда забила лише одного разу. А в найближчому матчі тренеру Сергію Грибанову доведеться обійтися без Олега Шамлі, який нарвався на другу жовту картку вже у компенсований час.

«Зоря» — «Дніпро-1» — 5:1 (протокол матчу)

Нарешті луганці здобули свою першу звитягу в сезоні, та ще й з розгромом. Причому вперше підопічні тренера Дмитра Кара-Мустафи забили більше одного м’яча за матч. Під гарячу руку потрапив дебютант, у якого турнірні справи залишаються вкрай поганими: це — п’ята поспіль поразка дніпрян.

У другому матчі поспіль за «Зорю» забиває Дмитро Кулик, який нарешті згадав свої снайперські навички. Після матчу тренер переможців Дмитро Кара-Мустафа відзначив, що могли забити ще більше, хоча, могли й пропустити: після 3:0 розслабилися. Дублем відзначився Олег Янковський, по голу у переможців забили також Владислав Зоренко та Микита Асєєв, у переможених — Денис Швиденко.

«Десна» — «Карпати» — 0:2 (протокол матчу)

Все ще до перерви вирішили голи зі стандартів. Спочатку Назар Сущак заробив пенальті, а Богдан Козак його реалізував, а трохи згодом Артем Данилюк зі штрафного поцілив у кут воріт. «Десна» досі не набрала жодного очка, але вперше за чотири тури не програла із розгромним рахунком. Перед цим чернігівці тричі були розбиті із загальним рахунком 24:1.

А от «Карпати» Романа Гнатіва здобули четверту поспіль перемогу (загальний рахунок — 11:1) і за втраченими очками вже зрівнялися з «Волинню». Але у волинян на один матч та одну перемогу більше, наступний тур вони пропускають, тому львів’яни мають шанс за тиждень наздогнати їх і за набраними очками.

«Львів» — «Ворскла» — 0:4 (протокол матчу)

Львів’яни, котрі донедавна мали стовідсоткову кількість очок, програли другий домашній матч поспіль: спочатку 0:8 від Динамо, тепер удвічі менше від полтавців. За словами керманича команди Олега Колобича, коли його футболісти забивають першими, то доводять справу до кінця, а ось коли пропускають, то не знають, що й робити.

Для «Ворскли» це п’ята перемога у семи матчах (при двох нічиїх), підопічні Олександра Чижова, який ще минулого сезону грав за основу полтавчан, входять до групи лідерів чемпіонату. Свій шостий гол в сезоні забив Данило Кравчук, який входить до топ-5 бомбардирів, також відзначилися Данило Колесник, Дмитро Мамро та Артем Уманець.

«Колос» — «Олександрія» — 2:4 (протокол матчу)

Ковалівці, що приймали гостей у Білій Церкві, чинили гідний спротив, забили першими (Кирило Сенько), та не впоралися з голеадорами «Олександрії» і зуміли лише в компенсований час втекти від розгрому (Станіслав Коваль). Причому цього разу головний бомбардир гостей Ян Каранга (7 голів) не забивав, а підігрував, а ось Андрію Савіцькому вдався хет-трик за 12 хвилин! Ще один м’яч у переможців на рахунку Станіслава Писарєва.

Олександрійці й надалі очолюють турнірну таблицю під керівництвом Юрія Гури. Тоді як «Колос», маючи лише одне очко, опустився на передостаннє місце, яке залишила «Зоря».

«Динамо» — «Волинь» — 5:0 (протокол матчу)

Ще один із нещодавніх лідерів не витримав випробування грандом. Волиняни, які здобули п’ять перемог на старті, але тиждень тому поступилися «Львову» (0:2), спробували зіграти з командою Ігоря Костюка на зустрічних курсах, програли перший тайм мінімально, а ось по перерві пропустили ще чотири рази.

Дубль Владислава Ваната вивів його на перше місце у бомбардирських перегонах, у нього, як і в Абдуллаєва з «Шахтаря» вже 10 голів. Відзначаємо другий гол у поточному турнірі Джозефа Окоро і п’ятий — Вікентія Волошина. Ще одного разу «Волинь» забила у власні ворота.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)