Новини
30ВЕР
Огляд матчів 9-го туру Чемпіонату U-21

Звітний тур молодіжної першості видався багатим на прем’єри: першу перемогу здобув багатостраждальний «Маріуполь», першої поразки зазнав віце-чемпіон «Шахтар»

А на чолі таблиці продовжує триматися «Ворскла» Олега Краснопьорова, яка забила більше всіх та й має найкращу різницю забитих та пропущених м’ячів. Саме полтавчани і завдали першої поразки «Шахтарю» в Щасливому.

«Шахтар» — «Ворскла» — 1:3 (протокол матчу)

Після нульової невдачі у попередньому турі з «Десною» гірники приймали у себе в Щасливому «Ворсклу», з якою й ділили два перших місця у таблиці. Й програли, пропустивши від лідерів суперника — Андрія Стрижака, Дениса Галати та Юрія Козиренка. Стрижак ще й асистував Козиренку (натомість сам Стрижак забив з пенальті, який заробив саме Козиренко). Після поразки від «Динамо» (1:3) у попередньому турі полтавчани зробили правильні висновки, а Галата (5 м’ячів) входить до трійки лідерів бомбардирських перегонів.

Володар «Срібної бутси» чемпіонату світу U-20 Данило Сікан забив гол так званого престижу лише у компенсований час, хоча й раніше мав кілька нагод. Нагадаємо, що «Шахтар» розпочав чемпіонат U-21 з шести перемог, але в двох останніх турах набрав лише одне очко.

«Карпати» — «Колос» — 2:0 (протокол матчу)

Із 75-ї хвилини господарі грали у меншості після вилучення чемпіона світу 2019 року U-20 Олега Веремієнка, однак ковалівці так і не змогли забити бодай один гол. Натомість львів’яни зуміли це зробити, ще й двічі: після добивання Віталія Сільченка та виходу сам-на-сам джокера Василя Руніча.

Сільченко (5 голів) — один з трьох кращих бомбардирів цього чемпіонату України U-21, а підопічні Любомира Вовчука після трьох матчів поспіль без перемог нарешті здобули три очки. Натомість «Колос» в двох останніх іграх не може навіть забити і двічі поступився.

«Олександрія» — «Львів» — 1:3 (протокол матчу)

Посеред тижня чимало олександрійських дублерів «підміняло» гравців основи у матчі Кубку України з «Діназом». Там вони виграли й пройшли далі, а ось у молодіжній першості підопічні Олександра Ломка не впоралися зі «Львовом». Хоча й забили першими (Максим Куліш), та у другому таймі не витримали темп, пропустили два голи й втратили навіть нічию.

У «Львова» в стартовому складі вийшли чотири бразильці (Лео, Шина, Вісенте та Феліпе), один з них (Шина) відзначився переможним голом. Забивали також Артур Ременяк та Андрій Карвацький, який замінив саме бразильця — Вісенте. Це третя перемога команди Андрія Ханаса, причому кожного разу львів’яни забивають три голи.

«Маріуполь» — «Десна» — 2:1 (протокол матчу)

Не менш драматично програвала у Маріуполі й «Десна». Також відкрила рахунок (Рєнат Мочуляк), та на останніх хвилинах тайму чемпіон світу 2019 року U-20 Олексій Кащук майстерно і влучно виконав штрафний. По перерві ж доленосний гол влетів у ворота чернігівців від ноги їхнього захисника Олександра Руденка.

«Маріуполь» U-21 набрав перші очки в цьому сезоні і здобув першу перемогу. З останнього місця команду Олексія Гетьмана це не підняло, але настрій у неї значно покращився. А «Десна» в останніх п’яти матчах набрала лише два очки.

«Динамо» — «Дніпро-1» — 4:0 (протокол матчу)

Кияни лише після відпочинку дотиснули дніпрян, забивши у першому таймі один м’яч (центральний захисник Олександр Сирота). Відзначаємо перший гол у другому матчі після повернення Євгенія Ісаєнка, участь Миколи Шапаренка у двох гольових комбінаціях та вдалий вихід на заміну Віктора Блізніченка. У перерві він поміняв Георгія Цітаїшвілі, а на 79-й забив третій гол «Динамо». Якраз напередодні свого 17-річчя. Крапку ж поставив Деніс Янаков, для якого цей гол — четвертий в сезоні.

Команда Юрія Мороза виграла п’ятий матч поспіль і сьомий з восьми (єдина поразка — від «Шахтаря») в цьому сезоні. А от «Дніпро-1» після перемоги на старті не може виграти в семи зустрічах поспіль.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)