Новини
07ЖОВ
Огляд матчів 8-го туру Чемпіонату U-19

Після цього туру в юніорській першості залишилася тільки одна команда, яка ще не втрачала очок: «Шахтар» врятувався у матчі з «Колосом»

А ось динамівці від «Ворскли» — ні. Команд, що ще не програвали, тепер тільки три — «Олександрія», «Шахтар» та «Ворскла». Олександрійці під керівництвом Юрія Гури очолюють турнірну таблицю, але лише на два очки випереджають «Шахтар», у якого на дві гри менше.

«Олександрія» —  «Львів» — 3:3 (протокол матчу)

Просто неймовірний заспів видали на старті туру лідер чемпіонату та команда, яка ще не програвала на виїздах (три матчі — три перемоги). Гості й відкрили рахунок зі штрафного з далекої відстані (Денис Гулевський), та олександрійці зрівняли (Станіслав Писарєв), а на початку другого тайму й повели у рахунку після голу Еміля Мустафаєва — 2:1.

Тепер вже галичани наздогнали суперника (знову завдяки удару Артема Вовкуна з-за меж штрафного майданчика — поле ж бо було мокре — йшов дощ). На 81-й господарі забили втретє (Максим Фальковський), та перемогу не втримали: на четвертій компенсованій хвилині Артур-Богдан Шута вдало замкнув фланговий навіс.

Це перша втрата очок «Олександрією» після шести перемог поспіль, а львів’яни покращили собі настрій після поразки від «Ворскли» (0:4).

«Металург» — «Зоря» — 0:0 (протокол матчу)

Дуже блідо на такому гольовому тлі виглядає нульова нічия двох запорізьких команд (не забуваємо, що луганська «Зоря» базується саме в Запоріжжі). Поділивши очки, вони залишилися сусідами й у турнірній таблиці: 9-10 місця. Цікаво, що в попередніх матчах кожен з суперників здобув лише першу перемогу в сезоні, а тепер подовжив безпрограшну серію. Це перші чотири очки і «Металурга», і «Зорі» в нинішньому чемпіонаті.

«Карпати» — «Маріуполь» — 3:1 (протокол матчу)

Перші два голи у матчі забили гості: спочатку — у свої ворота, потім у чужі — Родіон Плакса з пенальті, який перервав двоматчеву безгольову серію «Маріуполя». Але перервати безвиграшну серію підопічним Сергія Грибанова не вдалося — шоста поразка в восьми матчах.

Львів’яни ж почали забивати лише після 77-ї хвилини, і знову перемогу «Карпатам» принесли 17-річні джокери. Цього разу — Юрій Тлумак із Юрієм Раделицьким, які вийшли на заміни та забили по голу. Перший відзначився результативним ударом вперше, другий вже забивав — «Зорі» (теж третій гол, теж наприкінці матчу, який теж завершився з рахунком 3:1).

«Карпати» наздогнали «Волинь» в турнірній таблиці, відірвалися від «Львова» і скоротили відстань до «Динамо» до трьох очок.

«Дніпро-1» — «Десна» — 3:1 (протокол матчу)

Півгодини суперники грали на рівних і без голів, аж поки у «Десни» за зрив атаки не вилучили Максима Шумила. Миттєво Євгеній Белич, якого Олег Кузнецов доволі часто викликає до юнацької збірної України, вивів гостей уперед, та вже за хвилину дніпряни паритет поновили — Ярослав Бутіч.

А у другому таймі 16-річний хавбек Олександр Кілик, який влітку перебрався з Одеси (теж, до речі, гравець юнацької збірної, але Олександра Петракова) потужно і влучно вистрілив здалеку, забивши переможний гол. Крапку ж в компенсований час поставив Денис Полонський.

«Десна» продовжує збирати поразки (вісім з восьми), а «Дніпро-1» після зустрічі з аутсайдером нарешті здобув першу перемогу в сезоні і одразу піднявся на 8-му сходинку. Вище злетіти дуже складно, адже між 7-м та 8-м місцями у таблиці — прірва у вісім очок. По той бік прірви — шість команд, які разом виграли лише три матчі.

«Шахтар» — «Колос» — 5:2 (протокол матчу)

У першому таймі новачок дивізіону ошелешив віце-чемпіона, забивши двічі зусиллями свого кращого снайпера Станіслава Коваля, який довів кількість забитих м’ячів до шести. Та пропустивши на початку другого тайму один за одним два голи (Едвард Коба та Денис Шостак відзначилися вперше в сезоні), згодом ще двічі не втримавши Абдуллу Абдуллаєва, ковалівці програли матч, який так чудово починався.

До речі, Абдуллаєв вирвався в одноособові лідери снайперських перегонів — у нього вже 12 м’ячів в семи матчах. Забив він і нещодавно в Юнацькій лізі УЄФА — у ворота «Аталанти» в компенсований час, що дозволило команді Андреса Карраско здобути нічию (2:2).

П’ятий гол в матчі у ворота «Колоса» забив Анатлій Матвеєв. Гірники здобули сьому перемогу в семи іграх. А от у «Колоса» перемог немає взагалі — одна нічия та шість поразок, що утримує команду на передостанній сходинці.

«Ворскла» — «Динамо» — 1:0 (протокол матчу)

У Владислава Ваната лишилося 10 голів, у заключному матчі туру йому не дали розгулятися захисники «Ворскли». Та й ніхто з форвардів «Динамо» у ворота не влучив, матч котився до нульової нічиєї, аж поки на 86-й Ілля Гаджук не забив єдиний і переможний полтавський гол.

Полтавчани під керівництвом тренера-початківця Олександра Чижова (ще минулого сезону він грав у захисті «Ворскли» в УПЛ) виграли три останні матчі, набрали 20 очок з 24 можливих та посунули «Динамо» (18) з трійки лідерів. Кияни зазнали першої поразки у чемпіонаті, хоча ще кілька днів тому підопічні Ігоря Костюка тріумфували в Юнацькій лізі УЄФА, де розгромили «Шкендію» з Північної Македонії.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)