Новини
21ЖОВ
Огляд матчів 11-го туру Чемпіонату U-21

Найбільшою цікавинкою туру стала домашня поразка «Динамо» й втрата ним нагоди вийти у лідери молодіжного чемпіонату

Водночас, «Шахтар» незворушно переміг «Колос» і наздогнав першу «Ворсклу», яка даний ігровий уїк-енд пропускала. В обох відтепер по 25 очок, у динамівців лишилося 24.

А ще варто відзначити унікальну ситуацію: запорізький арбітр Максим Козиряцький відпрацював одразу на двох матчах 11-го туру: 17 жовтня — в Щасливому під Києвом («Шахтар» — «Колос»), 18 жовтня — у Запоріжжі («Зоря» — «Десна»).

«Шахтар» — «Колос» — 3:1 (протокол матчу)

Поєдинки з новачками дивізіону наспіли саме вчасно: гірникам вдалося вийти із ступора (0:0 із «Десною», 1:3 із «Ворсклою»): у попередньому турі був обіграний «Дніпро-1» (4:0), цього ж разу —  «Колос». Господарі швиденько створили собі перевагу у два голи: 13 хвилина — Едвард Кобак, 15 — Артем Бондаренко. На початку другого тайму Артем Холод забив в другому матчі поспіль. І тільки після цього вихованець академії київського «Динамо» Станіслав Сорокін забив гол престижу.

Перемога дозволила гірникам зрівнятися за очками з лідером «Ворсклою», яка пропускала цей тур. В обох тепер по 25 балів. Але за додатковими показниками (особиста зустріч) вище розташовується команда Олега Краснопьорова — завдяки вже згадуваній перемозі з рахунком 3:1. А от у «Колоса» справи не дуже веселі: в чотирьох останніх матчах команда Андрія Костенка забила лише двічі.

«Карпати» —  «Львів» — 3:0 (протокол матчу)

Дербі було програне «Львовом», бо, на його біду, нарешті відновився після травми Ярослав Деда. Вже досвідчений 20-річний вихованець волинського футболу, який встиг пограти в УПЛ та Юнацькій лізі УЄФА (навіть забивав у ворота мадридського «Атлетико»), видав хет-трик, забиваючи з передач Романа Толочка й Василя Руніча.

Підопічні тренера Любомира Вовчука набрали 14 очок і на одне випередили саме «Львів», який перервав мікроцикл з двох перемог, посівши відтепер 5-е місце. До «Олександрії» (4-е місце) — дистанція в сім очок, найближчий конкурент двох львівських клубів — «Зоря» — відстає від «Львова» на чотири очки.

«Зоря» — «Десна» — 6:1 (протокол матчу)

Майже неймовірно, але молодіжна команда «Десни» програла цими вихідними з таким же розгромним рахунком, що й юніорська U-19. Тільки вже «Зорі», від якої давно чекали перемог, та з ними у команди Володимира Микитина не дуже складалося. Цього разу у чужі ворота залетіло майже все. Двічі — після ударів Єгора Шалфєєва. До нього забивали Ілля Повалій, Даниїл Алефіренко та Владислав Борисенко, після — Володимир Білоцерковець. У чернігівців відзначився Євгеній Белич — єдиний представник клубу в юнацьких збірних України.

«Зоря» вперше в сезоні забила більше одного м’яча за гру, також наздогнала конкурента, й посіла 7-е місце, випередивши чернігівців за додатковими показниками (особиста зустріч). А от «Десна» не може виграти вже в шести матчах поспіль (дві нічиї, чотири поразки).

«Динамо» — «Олександрія» — 1:3 (протокол матчу)

Гучно гримнуло у Віті-Литовській, де чемпіон приймав амбітних гостей із райцентру. Цього разу підсилення досвідченими виконавцями — Мохаммед Кадірі, Сідклей, Микола Шапаренко, Георгій Цитаішвілі, Олександр Андрієвський — не спрацювало, навіть завадило: на 57-й вилучився саме Андрієвський.

Згодом другу жовту отримав і юний Денис Кузик, тож відігратися було вкрай складно: на той момент кияни «горіли» 1:2 після голів Алмейди Тейшейри та Андрія Новікова (у «Динамо» забив Микита Кравченко). У подвійній меншості пропустили ще раз від чемпіона світу Дениса Устименка — вже у компенсований час.

Це друга поразка команди Юрія Мороза в 10-ти турах і перша — після шести перемог поспіль. Кияни відступили на третю сходинку. А «Олександрія» завдяки звитязі скоротила відставання від динамівців до трьох очок і крокує четвертою.

«Маріуполь» — «Дніпро-1» — 4:2 (протокол матчу)

Результат зробили гравці з досвідом виступів на дорослому рівні. Обидва м’ячі гостей на рахунку канадського легіонера Араміса Кузіна, після чого вони повели 2:0. Здавалося, що команда Олександра Поклонського близька до другої перемоги в сезоні після серії з восьми без виграшних матчів (перша сталася ще на старті).

Але ще до перерви Олексій Кащук із Владиславом Вакулою заробили по пенальті (обидва реалізував Ілля Путря) й наздогнали супротивника. А в другому таймі, залишившись у меншості після вилучення Дмитра Шинкаренка, азовці... забили ще двічі. Переможний третій мав влітати від ноги Вакули, та захисник вибив м’яча з порожніх воріт, щоправда, прямо на ногу Олега Вакуленка. А крапку поставив Владислав Бондар.

«Маріуполь» набрав шість очок (всі шість — в трьох останніх іграх), наздогнав «Дніпро-1» та залишив останню сходинку в турнірній таблиці, на яку опустилися дніпряни.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)