Новини
25ЛИС
Огляд матчів 15-го туру Чемпіонату U-21

У звітному турі молодіжного чемпіонату лідери здобули чергові перемоги, а ось «Олександрія» не впоралася вдома із «Зорею»

Із несподіванок — поразка «Десни» від «Колоса», хоча перемога дозволяла б чернігівцям впритул наблизитися до п’ятірки.

«Шахтар» — «Львів» — 2:0 (протокол матчу)

Гості самі винні: створивши у матчі з фаворитом чимало моментів, не втілили у гол жодного. А на останніх хвилинах пропустили двічі, причому щоразу від 20-річного універсала захисного плану Кирила Меліченка. Це його перші голи в сезоні.

«Шахтар» залишився на чолі таблиці із 35-ма очками, але варто зазначити, що останнім часом очки даються йому непросто: «Карпати» — 3:2 (переможний гол на 78-й хвилині), «Динамо» — 1:1, «Львів» — 2:0 (голи на 88-й та 90+2-й хвилині).

У «Львова» справи йдуть значно гірше: п’ять останніх матчів — п’ять поразок із загальним рахунком 2:11.

«Дніпро-1» — «Ворскла» — 0:4 (протокол матчу)

Полтавцям у цьому матчі допомагали футболісти із першої команди, зокрема досвідчений Володимир Чеснаков, та героєм став 20-річний хавбек Артем Білий, що саме нагодився після тривалого лікування. Повернення півзахисник відзначив дублем, ще до двох голів приклався Ібрахім Кане, але один записали на автогол.

Команда Олега Краснопьорова виграла третій матч поспіль і п’ятий з шести останніх, продовжуючи боротьбу з «Шахтарем» та «Динамо» у трійці лідерів, де команди набрали по 34—35 очок. А от дніпряни посідають останнє місце в турнірній таблиці, причому у них лише одна перемога, здобута ще на самому старті сезону. А шість матчів поспіль аутсайдер програє.

«Олександрія» — «Зоря» — 0:0 (протокол матчу)

Господарі не дозволили луганцям наблизитися до свого четвертого місця, зберігши відрив у шість очок. Хоча ті й створили чимало моментів, зокрема, кілька виходів сам-на-сам, та вдало грав кіпер олександрійців Богдан Степанцов.

«Олександрія» вперше в сезоні пішла з поля без забитого гола, а команда Володимира Микитіна перервала чотириматчеву переможну серію, але продовжила виступати без поразок (п’ять зустрічей).

«Колос» — «Десна» — 1:0 (протокол матчу)

Мабуть, найбільш несподіваний результат туру. Ковалівці, що йшли передостанніми, здолали сьому команду чемпіонату «Десну», при цьому ще й не реалізували пенальті. Не пощастило кращому снайперу чемпіонату Станіславу Сорокіну, його удар взяв воротар чернігівців Максим Татаренко. А ось вирішальний гол — на рахунку ветерана Олександра Волкова.

«Колос» в п’ятому матчі поспіль забив лише один м’яч. В чотирьох попередніх випадках цього не вистачало навіть для нічиєї, а тут — одразу перемога. А «Десна» не відзначається якоюсь стабільністю результатів останнім часом: перемога, поразка, перемога, поразка...

«Динамо» — «Маріуполь» — 3:0 (протокол матчу)

За словами тренера динамівців Юрія Мороза, вдалий матч за дубль провів Міккель Дуелунд. Данський хавбек і сам забив, і партнерів обдаровував гострими передачами. Та відзначалися ті після стандартів: Георгій Цитаішвілі — з пенальті (збили Сідклея), Євген Ісаєнко — після подачі з кутового.

Кияни набрали 34 очка й продовжують нервувати «Шахтар», але й самі знаходяться під прицілом у «Ворскли» (також 34). Маріупольці ж без перемог в трьох турах поспіль, а після перемоги «Колоса» ще й опустилися на 10-у сходинку в турнірній таблиці за додатковими показниками.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби «Олександрії».