Новини
25ЛИС
Огляд матчів 13-го туру Чемпіонату U-19

Після матчів чергового туру юніорської першості на обох полюсах таблиці змін не відбулося…

Остання «Десна» й надалі без очок, нагорі ж «Динамо» продовжує погоню за «Шахтарем». Та двома подіями тур все ж таки прикметний: новачок «Колос» здобув першу перемогу, а «Волинь» — не без допомоги «Шахтаря» — випхала із трійки «Олександрію».

«Олександрія» — «Шахтар» — 0:4 (протокол матчу)

Господарі винні самі: очікуваний справжній бій із лідером їм не вдався. Хоча вперше пропустили лише у компенсовані до першого тайму хвилини (Дмитро Авдєєв), ще двічі — з пенальті, та поразка цілком заслужена. Свої моменти олександрійці тринькали, за що гірники бездушно карали.

Абдулла Абдуллаєв, реалізувавши обидва пенальті, не віддав перше місце у списку снайперів чемпіонату динамівцю Ванату: у форварда «Шахтаря» відтепер уже 16 голів. Крапку поставив вихованець київського футболу Данило Гончарук.

Гірники здобули третю поспіль перемогу без пропущених голів (загальний рахунок 9:0) після поразки від «Динамо» (1:2). А от «Олександрія» вже в п’яти зустрічах — без перемог (дві поразки — від «Динамо» та «Шахтаря»), що відкинуло команду Юрія Гури з першої на п’яту сходинку.

«Львів» — «Зоря» — 0:2 (протокол матчу)

Перед цим туром галичани випереджали «Зорю» на п’ять очок і безпечно йшли у таблиці сьомими. Тож, по-господарськи, кинулися в атаку, але луганці вистояли. А в другому таймі після кутового, а згодом і виходу сам-на-сам гості забили два голи й забрали три очка собі. В четвертому поспіль матчі відзначився Руслан Скидан, добив львів’ян Віталій Нерух.

У чотирьох останніх зустрічах «Зоря» набрала 10 очок з 12-ти можливих та значно покращила свої турнірні справи. А от «Львів» за останні сім матчів виграв лише одного разу та п’ять разів поступився у рахунку.

«Колос» — «Десна» — 3:0 (протокол матчу)

Лише дочекавшись приїзду відвертого аутсайдера, ковалівці змогли взяти першу перемогу в елітному дивізіоні чемпіонату України U-19. Дуже допоміг дубль 17-річного нападника Кирила Сенька (третій гол — на рахунку головного бомбардира команди Станіслава Коваля).

Утім, обидва суперники так і залишилися на дні турнірної таблиці: «Колос» програв 10 матчів з 12-ти, а «Десна» жодного разу не грала навіть унічию. А ще чернігівці перервали свою забивну серію з чотирьох зустрічей.

«Ворскла» — «Карпати» — 2:0 (протокол матчу)

Вже на другій хвилині принципового протистояння полтавці отримали фору: львівський кіпер Валентин Горох, повернувшись із збірної України U-19 після першого етапу відбору на Євро-2020, помилився на виході, й Даніїл Сємілєт відкрив рахунок. У другому таймі воротаря, вийшовши віч-на-віч, обіграв уже Данило Кравчук.

Після одного очка, набраного в двох матчах, «Ворскла» перемогла і не дозволила львів’янам підтягнутися до п’ятірки, сама ж заскочила на четверте місце. А у «Карпат» серія невдач продовжується: після циклу з семи перемог поспіль галичани взяли лише одне очко в трьох зустрічах.

«Динамо» — «Металург» — 5:1 (протокол матчу)

Всю справу динамівська атака зробила ще до перерви, набивши гостям чотири голи. У другому таймі кияни дозволили відзначитися й запоріжцям, а ще допомогли Владиславу Ванату оформити хет-трик. Віднині у нього 15 голів і друге місце у бомбардирських перегонах. По голу у переможців також забили Владислав Велетень та Ярослав Надольський, у переможених відзначився Даніїл Приймаченко.

Кияни після поразки від «Ворскли» набрали 13 очок з 15-ти можливих, поклавши на лопатки «Шахтар», але зігравши унічию з «Карпатами». А от «Металург» останні два матчі програв із загальним рахунком 3:8.

«Волинь» — «Дніпро-1» — 5:0 (протокол матчу)

Зігравши наперед два заключні поєдинки першої частини чемпіонату, «Волинь» проводила свій останній матч перед зимовою паузою. Й відірвалася на повну, почавши забивати вже на 12-й секунді. Це її найкращий голеадор Микола Кухаревич (11 м’ячів і третє місце в рейтингу бомбардирів) випередив голкіпера й відкрив рахунок. А за три хвилини його подвоїв інший лідер — Олександр Мартинюк. На 88-й він забив вдруге й нарешті зупинив побиття дебютанта (забивали також Дмитро Янчук та Богдан Кобзар).

«Волинь» після трьох перемог поспіль набрала 28 очок і увірвалася до трійки лідерів. Хоча зимувати там навряд чи буде, адже конкуренти поруч: «Ворскла» — 27, «Олександрія» — 25. Полтавчани мають два матчі в запасі до зимової паузи, олександрійці — один.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)