Новини
01БЕР
Огляд матчів 16-го туру Чемпіонату U-21

Черговий тур молодіжного чемпіонату України залишився без центрального матчу: «Динамо» й «Львів» з’ясують стосунки пізніше

У трьох із шести зіграних поєдинків господарям не вдалося перемогти, у трьох матчах було забито по півдесятка голів.

«Десна» — «Інгулець» — 1:2 (протокол матчу)

Після поновлення чемпіонату обидві команди ще не вигравали й перебували у квартеті невдах турніру. Щоправда, чернігівці трималися ближче до середняків. Доля трьох очок вирішилася протягом 10 хвилин другого тайму, коли на два голи гостей «Десна» відповіла тільки точним ударом з пенальті свого лідера Дениса Демяненка. Який наступного дня дебютував у першій команді.

«Минай» — «Олімпік» — 2:1 (протокол матчу)

Невдачею «Десни» повною мірою скористався «Минай». Він довго вів у рахунку 1:0, аж поки команди не заробили три вилучення на двох. Залишившись у меншості, олімпійці забили двічі, ось тільки один із голів — у свої ворота. Тепер закарпатці відстають від «Десни» лише на одне очко.

«Колос» — «Рух» — 2:3 (протокол матчу)

Гості ошелешили суперника вже у дебюті: перша ж їхня атака завершилася красивим голом Ярослава Карабіна. Для 18-річного форварда це другий м’яч у семи матчах. Швидко забив «Рух» і вдруге, а ось початок другого тайму провалили.

«Колос» зрівняв цифри, відзначимо дебютний гол у турнірі 17-річного вихованця Динамо Жозе Мартіна Рібейру, який вийшов на заміну по перерві.

Утім, всього кілька хвилин знадобилося для взяття воріт й джокеру «Руха»: 17-річний Дмитро Шостак забив через чотири хвилини після появи на полі. Для юного форварда це був дебютний матч у молодіжній першості.

«Ворскла» — «Олександрія» — 4:1 (протокол матчу)

Як нарощувати перевагу й не нервувати тренерам продемонструвала молодь «Ворскли». Вона неабияк налаштувалася на третю команду турнірки, і на 41-й хвилині Дмитро Мамро забив четвертий гол (у нього дубль у цьому матчі). Фаворит так і не оговтався, пробивши Олексія Слуцького лише раз, вже у другому таймі.

«Маріуполь» — «Дніпро-1» — 2:2 (протокол матчу)

Героєм матчу можна сміливо називати 21-річного форварда дніпрян Білла: двічі господарі виходили вперед, і обидва рази бразилець зрівнював рахунок після передач 16-річного Єгора Ярмолюка, що вже достатньо пограв і в УПЛ. Нагадаємо, що Білл взимку перебрався до України з Бразилії.

«Так, я попереджав команду, ми згадували попередні ігри з «Маріуполем». Навіть, при тому, що багато їм забивали, не вдавалося виграти, — прокоментував нічию керманич «Дніпра-1» Олександр Поклонський. — Тому зараз було важливо не програти, але ми цілком могли й перемогти. Був зламний момент, коли за рахунку 2:2 не використали вихід сам на сам. Якщо б забили, думаю, доведи б гру до переможного кінця».

«Шахтар» — «Зоря» — 5:0 (протокол матчу)

Відзначимо дубль 18-річного нападника Едварда Кобака (на його рахунку вже 7 голів у чемпіонаті), і третій гол у трьох останніх поєдинках (всі — після виходу на заміну!) 17-річного Артема Шолара.

А ось як прокоментував розгром тренер гірників Фернанду Валенте: «Іноді результат — одне, а гра — зовсім інше. Всі знають, що для мене головним є якість нашої гри. Незважаючи на результат, у нас були великі проблеми, адже суперник пресингував. «Зоря» — важкий опонент, але ми знали, як вона буде грати. Велику частину часу ми не могли вийти з-під пресингу, так що цього належить вчитися. Ми забили м'ячі, контролювали гру, але в другому таймі можна було краще».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Ворскла».