Новини
01БЕР
Огляд матчів 16-го туру Чемпіонату U-19

Юніорські команди «Динамо» й «Львова» також пропускали звітний тур, однак тут, на відміну від молодіжної першості, кияни ризикували втратити першу сходинку у таблиці

Та «Шахтарю» виграти не вдалося й динамівці продовжують лідирувати. Натомість, до нього трохи наблизилася «Зоря», яка, у свою чергу, відірвалася від «Руха»: той не зміг взяти очки у Київській області.

«Десна» — «Інгулець» — 0:0 (протокол матчу)

Стартував тур сумними нулями у Чернігові. Передостання на той момент команда таблиці із найгіршим захистом у чемпіонаті приймала кризовий «Інгулець» і ще у першому таймі після вилучення залишилася у меншості. Тож кіперу Дмитру Сидоренку довелося попітніти, аби заробити для команди бодай один турнірний бал.

«Колос» — «Рух» — 1:0 (протокол матчу)

Львів’яни ділили третій рядок у таблиці із «Зорею» і «Львовом», тож втрачати очки наміру не мали. Та, вочевидь, поразка у минулому турі від «Шахтаря», яка перервала безпрограшну 11-матчеву серію, позначилася на моральному настрої колективу Віталія Пономарьова. Гості ніби й атакували, звично багато били по воротах (тут — респект 16-річному воротарю ковалівців Івану Пахолюку, він відбивав навіть удари упритул), однак самі не забили, а у першому таймі пропустили разючу контратаку. Данило Голуб забив уже п’ятий гол у турнірі.

«Ворскла» — «Олександрія» — 1:2 (протокол матчу)

Полтавці випереджали суперників на 5 очок, забили першими й до 70-ї хвилини вели у рахунку. Та потім пропустили двічі, вирішальний — на 90-й хвилині (не без помилки свого кіпера Павла Ісенка), й залишилися ні з чим. Переможний м’яч на рахунку 18-річного захисника Віталія Дубілея, він забиває у другому турі поспіль, при цьому це його перші голи у поточному чемпіонаті.

«Маріуполь» — «Дніпро-1» — 1:0 (протокол матчу)

Сусіди у таблиці (в обох було по 20 очок) ділили перемогу запекло, і все вирішив один точний удар: після розіграшу кутового хавбек Федір Маслов влучив у ворота дніпрян. Ті ж, у свою чергу, так і не змогли пробити 17-річного голкіпера азовців Максима Жука.

«Минай» — «Олімпік» — 0:2 (протокол матчу)

Донеччани нарешті здобули першу перемогу в турнірі, й вискочили з останнього місця, причому відразу на 12-е. А обійшли вони за додатковими показниками саме «Минай» (в обох — по 6 очок). На останню сходинку опустилася «Десна», вона єдина у чемпіонаті ще не вигравала.

«Шахтар» — «Зоря» — 0:1 (протокол матчу)

Можливо, гірники перехвилювалися, адже у разі перемоги обганяли б «Динамо», та ще й луганці вперлися й чітко виконували настанови свого тренера Василя Баранова. За його словами, найголовніше для хлопців було не зламатися психологічно від результату матчу молодіжних команд (напередодні «Зоря» програла «шахтарям» 0:5):«У першому таймі ми показали дуже хорошу гру, не дали супернику нічого створити. Накривали, створювали, забили зі стандарту. Виходячи після перерви знали, що суперник піде відіграватися, але ми вистояли, здобули чергові три очка. Радує те, що забили і черговий матч зіграли на нуль. Суперник пробивав пенальті, але наш воротар його відбив, плюс виручив ще в кількох моментах».

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Маріуполь».