Новини
15БЕР
Огляд матчів 18-го туру Чемпіонату U-21

Значно знизивши результативність, команди молодіжного чемпіонату натомість подарували низку інтригуючих результатів

Відразу дві команди, що зазіхають на медалі, не змогли виграти. І якщо динамівці обпеклися у боротьбі зі ще одним претендентом на призові місця, то «Олександрія» поділилася очками з аутсайдером.

«Минай» — «Інгулець» — 1:0 (протокол матчу)

Закарпатці здобули другу поспіль домашню перемогу (у позаминулому турі в Ужгороді було обіграно Олімпік 2:1), дещо покращили своє турнірне становище і значно відірвалися від самого «Інгульця». Неабиякий вклад у перемогу вніс 20-річний воротар Давид Гумметов, він не пропускав, перемогу ж приніс дебютний гол за «Минай» Станіслава Писарєва.

«Львів» — «Рух» — 1:2 (протокол матчу)

«Відверто кажучи, навіть коментувати нічого не хочеться. Прикро», — лаконічно підсумував після матчу наставник ПФК «Львів» U-21 Ігор Рипновський.

Набагато балакучішим був 21-річний хавбек Руха Василь Руніч, воно й зрозуміло — хлопець забив сам і асистував партнеру: «Дербі завжди є складними. Так сталось, що на початку матчу ми залишились в меншості. Вважаю, що вилучення навпаки пішло нам на користь. Після цього команда прийшла до тями, почала грати агресивніше. У момент мого падіння у штрафному пенальті було стовідсотковим, суперник штовхнув мене у спину. Заздалегідь знав, куди бити, якщо доведеться виконувати 11-метровий. Напередодні перед сном вирішив, що буду пробивати у правий кут. Як виявилось, не помилився. Граючи в меншості, ми чекали помилки суперника, грали від оборони. Після вилучення тренер попросив мене зіграти на позиції центрального нападника, аби я забігав за спини захисників. Він не помилився, власне, саме так ми і забили переможний гол. Добре спрацювали в парі з Карабіним».

«Ворскла» — «Дніпро-1» — 2:0 (протокол матчу)

Дніпряни трималися майже годину, а другий гол взагалі пропустили вже у компенсований час. Утім, їхній керманич Олександр Поклонський залишився не дуже задоволений самовіддачею: «Було помітно, що перший тайм ми програли за усіма компонентами. Скоріш за все, після гри з «Олександрією» декілька гравців загордилися: вважали, що сьогодні переможуть без надзусиль, не відбирали м’яч. Все це зіграло проти нас. Другий тайм був зовсім інший. Так, ми пропустили, але створили багато моментів, могли забити, але добре зіграв воротар та двічі м’яч влучав у стійку. Гадаю, ми зробимо висновки. І в цілому за грою, і персональні. Ті, хто сьогодні випав з гри, можуть у наступному матчі й не вийти. Не треба вважати, що гратимуть в основному складі постійно — нехай замисляться».

«Зоря» — «Динамо» — 1:1 (протокол матчу)

Не зумівши переграти луганців, «Динамо» підпустило до себе «Шахтар» (хоча й має ще матч у запасі) на небезпечну відстань. Чому не вдалося перемоги у Запоріжжі, ретельно пояснив старший тренер динамівців Юрій Мороз: «Звичайно, хотілося виграти, навіть по такій грі. Але ми погано володіли ситуацією, погано реагували на зміни на футбольному полі. На мій погляд, ми поступилися в боротьбі. Більше програли дуелей, ніж виграли. Хоча хлопці старалися, билися і вигравали по ходу поєдинку. Але «Зоря» грала гідно, володіла перевагою, володіла територією. Нічия — закономірний результат.

Напевно, почали грати на утримання рахунку. Виграючи з рахунком 1:0, трохи притиснулись до своїх воріт і почали грати на відбій, хоча потрібно було продовжувати, намагатися взяти м'яч під свій контроль. Ми зустріли гідний опір, після тих ейфорійних ігор не були готові з перших хвилин до того, що запропонувала нам луганська «Зоря».

«Шахтар» — «Десна» — 3:0 (протокол матчу)

Воротар чернігівців Ілля Караващенко демонстрував дива, допомагали йому й штанги, але втримати Едварда Кобака не вдалося. 18-річний нападник збірної України заробив пенальті, сам його й реалізував, а у другому таймі пробив кіпера «Десни» вже й з гри. Ще один гол додав Станіслав Біблик, що взимку повернувся до «Шахтаря» з оренди у «Маріуполі» — це його перший гол за молодіжку гірників у поточному сезоні.

«Маріуполь» — «Колос» — 0:2 (протокол матчу)

Гості майстерно використали стандарти, забивши після подачі зі штрафного й розіграшу кутового. Самі ж впоралися із пенальті: азовець Вискребенцев пробив вище воріт. Як відзначив після матчу тренер господарів Сергій Грибанов, «готувалися до стандартів «Колоса», розбирали їх, і однак пропустили. Свої ж моменти не використали, а без голів не буває перемог».

«Олександрія» — «Олімпік» — 1:1 (протокол матчу)

Остання команда таблиці дала бій претенденту на бронзові медалі. Гості пропустили першими (вже на 2-й хвилині), та відбили інші загрози, а у другому таймі забили й самі.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Зоря».