Новини
15БЕР
Огляд матчів 18-го туру Чемпіонату U-19

Наче змовившись, учасники юніорської першості видали у звітному турі розсип несподіваних результатів

Втратили очки при цьому аж три команди із чільного квартету, а лідер — «Динамо» — взагалі не взяв жодного турнірного балу. Спіткали невдачі й переслідувачів, усіх, окрім «Ворскли»

«Минай» — «Інгулець» — 1:2 (протокол матчу)

Битва дебютантів була дуже впертою, аж до 79-ї хвилини рахунок був 0:0. Аж тоді вже гостям вдалися два голи, господарям — один, вже у компенсовані хвилини. Відзначимо, що переможний м’яч на рахунку 18-річного хавбека Данила Кіріченка, який проводив лише другий матч у турнірі.

«Львів» — «Рух» — 0:0 (протокол матчу)

Гольових нагод суперники створили обмаль, щоправда, містяни у першому таймі влучили у поперечку. Юніори «Руха», що тримаються у четвірці, не забивають на виїзді вже у чотирьох матчах поспіль.

Чим, звісно, засмучують свого керманича Віталія Пономарьова: «Були готовими до того, що буде багато боротьби. Звісно, хотілось би бачити більше футболу, але так склалась гра. На тренуваннях награвали стандартні положення. Після трьох кутових створили три напівмоменти, які можна було реалізовувати. Суперник встигав нас накривати, тому й припускались помилок. Даємо змогу проявити себе зовсім молодим хлопцям, для яких це новий турнір. Вони звикли до рівня ДЮФЛУ, тепер їм потрібен час на адаптацію. Їм важко, бо проти них грають суперники на рік, а то й два старші».

«Ворскла» — «Дніпро-1» — 2:0 (протокол матчу)

Найбільшу перемогу в турі святкували полтавці. Бій був упертий, з двома вилученнями у кожного із супротивників, та господарі вдаліше скористалися чужими помилками: після обрізок дніпрян в атаці ворскляни двічі покарали гостей.

«Зоря» — «Динамо» — 1:0 (протокол матчу)

Не взявши жодного очка у Запоріжжі, динамівці ризикували: у разі своєї перемоги «Шахтар» виходив би на перше місце. «У моменті, що передував пропущеному м’ячу, наш захисник припустився помилки, намагаючись зберегти м’яча. У підсумку суперник заробив кутовий, який завершився взяттям наших воріт, — резюмував опісля тренер киян Ігор Костюк. — Якщо в першому таймі була більш-менш рівна гра, то у другому наша команда додала у швидкості та агресії, але, на жаль, хлопці не реалізували свої моменти. Суперники же, не створивши жодного моменту й не завдавши жодного удару по наших воротах, мінімально виграли».

«Шахтар» — «Десна» — 1:1 (протокол матчу)

Допомогла динамівцям «Десна», і, зокрема, її 18-річний голкіпер Дмитро Сидоренко. Чернігівці виграли перший тайм завдяки контратаці й влучному удару нападника Безгубченка зі звучним ім’ям Джіліндо. Штурми гірників призвели тільки до одного голу після навісу з кутового. При цьому з 39-ї хвилини гості грали у меншості (другу жовту отримав Шейко). Наприкінці матчу Сидоренко збив суперника, але сам виправив ситуацію, взявши пенальті від Погорілого.

«Маріуполь» — «Колос» — 0:0 (протокол матчу)

Господарі, у разі перемоги, обходили б «Колос» у таблиці й наближалися б до першої п’ятірки. Та, вочевидь, перехвилювалися: жодна з їхніх атак не завершилася голом. «За великим рахунком, сьогодні нам пощастило взяти бодай одне очко в Маріуполі. Суперник був більш мобільним і ближчим до перемоги, ніж ми. Повернемось додому, подивимось та проаналізуємо гру і будемо працювати над помилками», — підсумував гру тренер «Колоса» U-19 Олександр Поздєєв.

«Олександрія» — «Олімпік» — 0:1 (протокол матчу)

Ще одна несподіванка сталася на КСК «Ніка». Господарі не тільки не забили самі, а ще й пропустили ранній гол. Відповісти не змогли, і один із невдах чемпіонату заробив цілих три очка, хоча й залишився на третьому місці з кінця у турнірній таблиці.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Ворскла».