Новини
22БЕР
Огляд матчів 19-го туру Чемпіонату U-21

Втративши очки у другому турі поспіль, молодіжна команда «Динамо» змістилася з першого місця

Відтепер турнірну таблицю очолює «Шахтар» (хоча у киян є ще матч у запасі). З-поміж інших двобоїв відзначимо гостьові перемоги «Дніпра-1», «Олександрії» й «Зорі».

«Ворскла» — «Олімпік» — 3:0 (протокол матчу)

Полтавчани, що аж ніяк не бажають відставати від чільної четвірки, розібралися з аутсайдером, котрий не здобував у турнірі ще жодної перемоги. Відзначаємо гол Олександра Кожевнікова, що виступав за «Ворсклу» у чемпіонатах U-19, потім грав за «Маріуполь» (навіть дебютував в УПЛ), і ось повернувся до Полтави. Де забив уже в другому матчі.

«Десна» — «Дніпро-1» — 1:2 (протокол матчу)

Чернігівці солідно зміцнили свої лави гравцями першої команди (Безбородько, Сухоцький, Арвеладзе та інші) і навіть виграли перший тайм. Та по перерві пропустили двічі й поступилися. Чим вельми потішили тренера дніпрян Олександра Поклонського: «Цікавіше грати проти команди з п’ятьма гравцями основи. Напевно, це дало якийсь поштовх команді, аби краще налаштуватися. Гра стала цікавішою. І вважаю, що хоч ми й пропустили, у першому таймі моментів створили більше. Хоча, скільки ми з ними граємо, завжди контролюємо гру, маємо купу моментів, але то програємо, то внічию зіграємо. І у першому колі просиділи на їхніх воротах, але не змогли забити. Так, з’являлись різні думки, але намагався їх гнати подалі. Містика — це все нефутбольне. Треба зважати більше на власну гру».

«Маріуполь» — «Минай» — 2:0 (протокол матчу)

Азовці теж перебувають у групі переслідувачів першої четвірки, і змогли впоратися із впертими закарпатцями. Щоправда, не без проблем: другий гол забили аж на 89-й, Антон Байдал не зміг реалізувати пенальті, утім, сам вправно нагодився на добивання. І наздогнав кращого снайпера турніру — Владислава Ваната з «Динамо», у якого було 14 голів.

«Львів» — «Шахтар» — 0:2 (протокол матчу)

Досить неочікувано Байдала й Ваната випередив інший голеадор — Богдан В’юнник. Тривалий час саме він очолював бомбардирський реєстр, забивши 5 голів «Олімпіку», та потім пішов на підвищення у першу команду. За його відсутності конкуренти покращили результат Богдана, та ось він повернувся до дубля й видав дубль. І тепер із 15-ма голами знову на чолі снайперського реєстру.

«Колос» — «Зоря» — 2:3 (протокол матчу)

Поєдинок став справжнім бенефісом 18-річного ганського легіонера «Зорі» Овусу Фрімпонга: він зробив дубль, гості ще до перерви вели у рахунку 3:0, так і довели поєдинок до перемоги. У юного нападника тепер уже три голи у трьох матчах чемпіонату U-21. Двічі він виходив на заміну у чемпіонаті U-19, не забивав. В УПЛ поки що не дебютував.

«Динамо» — «Рух» — 2:2 (протокол матчу)

Не тільки Ванат віддав В'юннику лідерство, а й «Динамо» не спромоглося втримати перше місце. І хай кияни мають ще матч у запасі, але грати у другому турі поспіль унічию — неабияка розкіш на фініші турніру. Ось як на це відреагував тренер Юрій Мороз: «Не відчувалося того футбольного нахабства і тієї гостроти в усіх лініях на полі. Були проблеми в обороні, щось не клеїлося. Не можна пояснити пенальті. Що там було? Який був пенальті? Свій гравець б'є головою, м'яч влучає собі в руку, нікого немає. Весь час якось не таланить в іграх із цією командою. Була хороша боротьба. «Рух» виглядав гідно. Напевно, ми заслужили цю нічию. На перемогу ми награли слабо. Могли виграти за рахунок везіння. Нічия за такої гри — закономірний результат».

«Інгулець» — «Олександрія» — 1:4 (протокол матчу)

Вистоявши у першому таймі, і навіть відповівши на гол голом, петрівці провалилися по перерві: протягом п’яти хвилин пропустили двічі, а на останній хвилині — ще й четвертий від Яна Каранги.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)