Новини
19КВІ
Огляд матчів 22-го туру Чемпіонату U-21

Відразу трьома лобовими протистояннями запам’ятається звітний тур молодіжної першості

«Ворскла» й «Колос» здобули напружені перемоги й трохи покращили своє турнірне становище. Про важливість успіху «Динамо» й годі казати: відтепер кияни випереджають «Шахтар» на два очка і ще мають гру в запасі.

«Львів» — «Олександрія» — 0:2 (протокол матчу)

«Прикро, що знову змушені констатувати поразку, — зізнався опісля наставник ПФК «Львів» U-21 Ігор Рипновський. — Добре працюємо на тренуваннях, викладаємося на полі, але результату наразі немає. От і у матчі з «Олександрією» також недорахувались очок. Вважаю, що гра була рівною. Ми не повинні були тут поступатись. Голи прийшли після непотрібних помилок, які потрібно ліквідовувати. Саме над цим будемо працювати. Хлопцям за самовіддачу подякували».

«Минай» — «Десна» — 2:0 (протокол матчу)

Матч за 11-е місце виграли закарпатці й залишилися на цій позиції. Претенденти з Чернігова так і не змогли вразити ворота Гумметова, самі ж пропустили від новоспеченого капітана «Миная» Федорова і Гуменяка, що вийшов на заміну у другому таймі.

«Шахтар» — «Динамо» — 0:2 (протокол матчу)

Той нетиповий випадок, коли тренер динамівців Юрій Мороз майже не критикував свою команду, хіба що трішки: «Націлювали хлопців на хорошу, агресивну гру, у нас сьогодні і фланги добре взаємодіяли, і в середині поля був контроль, можливо, не такий якісний, як ми від них вимагаємо і хочемо бачити, але виходило непогано. Моменти, які реалізував Ванат, не були награним комбінаціями, але перебували в рамках нашої ігрової структури. Зіграли через фланги і досягли успіху».

«Ворскла» — «Зоря» — 2:1 (протокол матчу)

Перестрілкою снайперів можна сміливо назвати цей поєдинок претендентів на місце у чільній п’ятірці. Демченко вивів луганців уперед, та за кілька хвилин Кожевніков вирівняв рахунок (в обох хлопців уже по 7 голів у чемпіонаті). Перемогу ж полтавцям приніс Данило Кравчук, і він наздогнав за голами кращого снайпера й капітана команди Сємілєта — в обох по 8 голів. Сємілєт, який нещодавно дебютував у молодіжній збірній країни, того дня промовчав.

«Колос» — «Дніпро-1» — 6:4 (протокол матчу)

Неймовірне гольове шоу влаштували конкуренти за п’яте місце, чим, звісно потішили б глядачів, але дуже засмутили своїх тренерів і воротарів. Дніпряни забили першими та програли тайм 2:4. По перерві таки наздогнали суперника, але вже у компенсовані до матчу хвилини пропустили дві контратаки. Хет-трик у переможців на рахунку Салабая, у гостей дублем відзначився Тяпкін.

«Маріуполь» — «Олімпік» — 1:0 (протокол матчу)

«Результат матчу вирішив один гол. Ігор Співак відзначився зі штрафного. Але потрібно забивати більше, — підсумував тренер азовців Сергій Грибанов. — У нас є моменти, але в останній фазі не вистачає концентрації. Один, два рази не забили, і у суперника з'являється якась впевненість. У другому таймі на деякий час поступилися у володінні м'ячем, віддали більше простору. В обороні зіграли добре, не дозволили «Олімпіку» загострювати. Будемо працювати над завершенням. Бачимо що це наша проблема».

«Інгулець» — «Рух» — 1:5 (протокол матчу)

Орендований у «Зорі» Білоцерковець, який зрідка виходить у матчах УПЛ, допоміг молодіжці «Інгульця» відкрити рахунок уже на першій хвилині. Та потім забивали тільки гості. Відзначимо дубль і участь у ще одній гольовій атаці Івана Литвиненка, гол, асист і простріл, що призвів до пенальті Ростислава Ляха, гол+пас Влодимира Рудюка. «Рух» вольовою перемогою зберігає третє місце.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Колос».