Новини
25КВІ
Огляд матчів 23-го туру Чемпіонату U-19

В юніорській першості «Шахтарю» вдалося збільшити відрив від «Динамо», завдяки несподіваній нічиїй киян з «Інгульцем»

Тепер гірники випереджають динамівців на три очка, хоча у столичної команди ще є матч у запасі.

«Дніпро-1» — «Минай» — 2:0 (протокол матчу)

Закарпатці знову почали програвати й повернулися на останнє місце у таблиці. Хоча до 88-ї хвилини перевага господарів була мінімальною, всі питання вирішив Данило Янюк, який незадовго до цього вийшов на заміну. На 85-й хвилині його грубо збили, а вже невдовзі 17-річний нападник помстився голом.

«Динамо» — «Інгулець» — 1:1 (протокол матчу)

«Зіграли внічию, а реалізація моментів і ігрова дисципліна не дозволили нам домогтися позитивного результату, — пояснив після матчу наставник динамівців Ігор Костюк, і оцінив гру зимових новачків команди Гаджука і Власова. —  Ілля вже зрілий гравець, корисний для нашої команди, вважаю, що Ілля вже в повній мірі адаптувався і освоївся. Власову ще потрібно трохи часу, але ми бачимо, що він починає більш агресивно грати, вже не соромиться. У нього до цього було недостатнє розуміння, як йому грати. З огляду на те, що багато гравців вливається, замін багато, і ті футболісти, які замінюють травмованих або тих, хто перейшов в колектив U-21 не відповідають тому рівню, який вимагається для команди «Динамо» Київ».

«Зоря» — «Олімпік» — 1:1 (протокол матчу)

І ще один фаворит не дорахувався турнірних очок у даному турі. Більше того, «Зорі» навіть довелося відіграватися, вона пропустила від капітана донеччан Шута. Врятував Сміян, а ось вдруге пробити Андрія Чекотуна, що у поточному сезоні дебютував в УПЛ, не вдалося. «Олімпік» видає потужну безпрограшну серію, хоч і продовжує перебувати внизу турнірної таблиці.

«Львів» — «Десна» — 2:2 (протокол матчу)

«В останніх поєдинках бачимо, що у нас, окрім нереалізації, додалася ще одна проблема, — зазначив опісля керманич ПФК «Львів» U-19 Олег Колобич. — Можливо, не вистачає також концентрації. З «Олександрією» недотерпіли, а вже зараз втратили очки там, де, по суті, не мали цього робити. Так, як ми сьогодні зіграли позаду, так грати точно не можна. Суперник вбігав у вільні зони і просто реалізовував власні шанси, які виникали. Схема проста. На жаль, підлаштуватися під неї нам у підсумку не вдалося».

«Колос» — «Ворскла» — 2:1 (протокол матчу)

Полтавці, що йдуть у турнірній таблиці п’ятими, не змогли розжитися очками у Софіївській Борщагівці. Більше того, поступилися головному конкуренту: тепер шостий «Колос» відстає від «ворсклян» всього на два очка.

«Маріуполь» — «Рух» — 1:4 (протокол матчу)

Азовці дуже розізлили гостей, вигравши перший тайм з голом Цимбаленка на 14-й хвилині. А львів’янам конче необхідні були ці три очка, адже у випадку перемоги (враховуючи похибку «Зорі»), вони повертали б собі третє місце. Забивши три голи за чотири хвилини, львів’яни подужали приазовців. Відзначимо дубль Олега Леня та чергову невдалу спробу реалізувати пенальті Марка Сапуги (вдруге за три останніх матчі).

«Олександрія» — «Шахтар» — 0:5 (протокол матчу)

Забивши у першому таймі тільки один гол, по перерві гірники загрузили у ворота господарів ще чотири голи (двічі відзначився Світюха, що вийшов на заміну). «Шахтар» збільшив перевагу над «Динамо» у таблиці до трьох очок.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Динамо».