Новини
03ТРА
Огляд матчів 24-го туру Чемпіонату U-19

В юніорській першості в останніх турах боротьба піде буквально за кожен щабель турнірної таблиці

Адже не вирішено долю ані призових місць, ані аутсайдерів і середняків. Поки що найдошкульнішої поразки зазнав «Рух», що значно погіршив свої шанси наздогнати третю «Зорю».

«Маріуполь» — «Львів» — 1:1

Бойову нічию прокоментував керманич ПФК «Львів» U-19 Олег Колобич: «По правді кажучи, ми видали два різні тайми. У першому, мабуть, ще відчувалася втома від дороги. Як би там не було, зі Львова до Маріуполя шлях розміром майже у добу. Гол пропустили, зокрема, через позиційну помилку. У другій половині гри, вважаю, адаптувалися і суперників переграли повністю. Тішить, що голом відзначився наш юний нападник Задорожний (17 років). Добре відіграла також вся команда. За самовіддачу та націленість на ворота хлопцям подякували. Могли і перемагати, але знову ж таки підвела наша нереалізація».

«Десна» — «Колос» — 0:4

Передостання команда таблиці не змогла протистояти «Колосу», що зазіхає на четверте місце. Забивали капітан ковалівців Сафончик, центральний захисник Ставничий, хавбек Урсолов після виходу сам-на-сам, але найкрасивіший гол вдався Володимиру Столяру: півзахисник «Колоса» здійснив сольний прорив, переграв кількойх суперників, і зробив рахунок 3:0.

«Зоря» — «Минай» — 3:0

В гості до «Зорі», яка з боями продовжує утримувати третю позицію, приїхав аутсайдер. Пропустив швидкий гол, чинив спротив, але після 80-ї хвилини отримав ще два удари.

«Ворскла» — «Динамо» — 1:3

Старший тренер «Динамо» Ігор Костюк так прокоментував вольову перемогу своєї команди: «У першому таймі низько грали — був такий план на гру. Ту невелику кількість моментів, які створили, не реалізували, а суперник скористався своїм моментом. Тому перший тайм не склався. У другому таймі поміняли схему гри, висунули одного гравця, стали вище пресингувати, накривати, і це принесло свої результати. Швидше після відбору почали переходити в атаки і приховували вільні зони, які були на флангах. Те, що наш воротар виручив, узяв пенальті, — молодець. Що стосується наших футболістів, коли ми граємо в обороні, не вистачає концентрації».

«Рух» — «Олександрія» — 0:1

Не забивши з 11-метрового у першому таймі, господарі пропустили у другому і втратили вкрай важливі очки у боротьбі за третє місце. Утім керманич «Руха» Віталій Пономарьов трагедії не робить: «Хлопці виходили налаштованими на гру, але бувають такі матчі. Ми не реалізували велику кількість моментів та пропустили після стандарту. Попросив у перерві хлопців, щоб вони забули, що ми взагалі били пенальті. Це психологія дітей. Якщо ми будемо акцентувати увагу на таких моментах, як незабитий 11-метровий, то ми будемо психологічно їх вбивати. Цього робити категорично не можна. Їх потрібно навпаки розвивати психологічно. Вони не повинні боятися помилятись. Зрозуміло, що ми багато не реалізували моментів, але нам не вистачило елементарного везіння. Якщо будемо постійно перемагати, то нічого не навчимося. Потрібно робити правильні висновки. Загалом я грою задоволений».

«Шахтар» — «Дніпро-1» — 1:0

Гірники, що ведуть запеклу боротьбу з динамівцями за чемпіонство, ніяк не могли пробити Кінарейкіна. Допомогли компенсовані до першого тайму хвилини: 18-річний захисник дніпрян Стельмащук отримав другу жовту картку. Лише за годину гри гірникам вдалося пробити кіпера гостей, влучний удар у кут вдався Микитишину, що вийшов на заміну.

«Олімпік» — «Інгулець» — 3:1

Навіть у меншості після вилучення у першому таймі гості зуміли зрівняти рахунок по перерві, але потім отримали ще дві червоні картки, а на останніх хвилинах — ще дві! Донеччани вправно скористалися більшістю й забили ще двічі. Відзначимо два голи Даниїла Осадця, який забив напередодні і в матчі молодіжних команд.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Маріуполь».