Новини
11ТРА
Огляд матчів 26-го туру Чемпіонату U-21

Фінішний тур останнього на даний момент молодіжного чемпіонату практично не впливав на турнірну таблицю

Хіба що «Ворскла» змогла прорватися на п’яту сходинку, посунувши вниз «Дніпро-1». Відзначаємо чотири перемоги й нічию у виконанні гостьових команд.

«Шахтар» — «Інгулець» — 3:1 (протокол матчу)

Програвши заздалегідь битву за золото динамівцям, «Шахтар», утім, не розслабився і переможно завершив сезон. Хоча першими забили саме гості з Петрово. Та ще у першому таймі вони ж заробили вилучення, а гірники зрівняли рахунок. У другому — 21-річний хавбек Клім Приходько двома голами приніс перемогу віце-чемпіону. «Інгулець» так і залишився останнім

«Львів» — «Олімпік» — 0:2 (протокол матчу)

«Насправді важко зараз по гарячих слідах отак підбивати підсумки чемпіонату для нас, — зазначив наставник ПФК «Львів» U-21 Ігор Рипновський. — Зараз потрібно, перш за все, переосмислити гру з «Олімпіком». Поступатись завжди важко, а завершувати сезон без набраних очок у заключному матчі — насправді болісно. Що б там не було, хлопцям за роботу протягом цього футбольного року вдячний. Були падіння, були злети. Головне — те, що ми у будь-якій ситуації залишалися командою, колективом».

«Дніпро-1» — «Рух» — 0:0 (протокол матчу)

Дніпряни не змогли відстояти своє п’яте місце, не вигравши у «Руха».

Головний тренер команди Олександр Поклонський так підбив підсумки сезону: «Ми бажали перемогти, аби в останньому матчі вирішити завдання, яке самі перед собою поставили – посісти п’яте місце. Це не головне — ми просто бажали якомога вище піднятися у таблиці. Прогрес очевидний. У минулому році ми теж грали непогано, але забагато пропускали та у багатьох випадках поступалися не за грою.

Вважаю, і футболісти стали сильнішими. Можна було б у цьому чемпіонаті поборотися і за третє місце, якщо б раніше повірили у себе. Ключовими у цьому плані стали ігри проти «Руха» та «Динамо». Якщо б взяли там очки, могли б боротися за третє місце. Так, чимало знову пропускали, але забили багато, створювали дуже багато моментів. Ще не знаю остаточно, що буде далі. Зрозуміло, що більшість гравців змушені будуть піти. Хтось залишиться, когось віддадуть в оренду, когось залучать до першої команди, але більшість піде».

«Колос» — «Динамо» — 1:4 (протокол матчу)

Уже у статусі чемпіона динамівці виграли й останній матч турніру. Один із голів забив Владислав Ванат, котрий наступного дня дебютував і в УПЛ.

«Ми розуміли, що це остання гра, і всім хотілося піти у відпустку з гарним настроєм, тому треба було перемогти. Вважаю, що у нас все вийшло, — зазначив після матчу один із лідерів команди півзахисник Микола Михайленко. — Завжди бувають як позитивні, так і негативні моменти. Пропустили необов'язковий гол, але нічого страшного в цьому немає. Головне, що він не вплинув на результат. Труднощі бувають, ми зробили правильні висновки і нас підтримує тренерський штаб. Намагалися виконувати всі настанови тренера і разом прийшли до чемпіонства».

«Маріуполь» — «Десна» — 5:0 (протокол матчу)

Розгром передостанньої команди чемпіонату прокоментував тренер азовців Сергій Грибанов: «Остання гра сезону. Попросили хлопців поставитися серйозно і, в принципі, ні до кого претензій немає. Вдалося реалізувати багато моментів. Суперник дозволяв нам грати в свій футбол, могли забити і більше. Дякую всім гравцям за сьогоднішню гру і за весь сезон. Звичайно, нам хотілося зайняти за підсумком більш високу позицію. Але кілька ігор ми провалили, траплялося, прикро втрачали очки.

Наприклад, з тією ж Десною в першому колі пропустили два м'ячі за фінальні сім хвилин і закінчили 2:2. Десь хлопці не змогли налаштуватися на гру. Нехай це буде їм досвід на майбутнє. Незалежно від суперника потрібно виходити на поле і завжди грати на всі 100% — тоді буде результат».

«Зоря» — «Олександрія» — 1:6 (протокол матчу)

Найрезультативніший матч видали команди, які вже вирішили свої турнірні питання. «Зоря» виставила не найсильніший склад: наступного дня її лідери Фрімпонг, Нагнойний і Алефіренко потрапили до заявки першої команди на матч чемпіонату УПЛ, дебютували, а Даниїл навіть забив! Натомість, покуражилися ватажки «Олександрії» — Петренко й Каранга забили по два голи. У першого загалом стало 8 м’ячів, у другого — шість.

«Минай» — «Ворскла» — 1:2 (протокол матчу)

Після нічиєї «Дніпра-1» у полтавців з’явився шанс вискочити на п’яте місце. І хоча закарпатці чинили гідний спротив, зрівняли рахунок, перемогу святкували гості: Олександр Кожевніков у другому таймі забив свій дев’ятий гол у чемпіонаті.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото пресслужби ФК «Шахтар».