Новини
04ВЕР
Жозе Мораіш – найкращий тренер 7 туру Чемпіонату УПЛ!

Всеукраїнське об'єднання тренерів з футболу аналізує підсумки чергового туру Української Прем'єр-Ліги сезону 2018/19

Виїзна перемога «Карпат» над «Динамо» – перша за майже 21 рік протистоянь двох клубів. Розуміючи очевидні, природні складнощі матчу для киян, які пережили напередодні важке протистояння з «Аяксом», не можна не віддати належне гостям. Навіть у меншості львів’яни здобули три очки, обігравши гранда.
Тож наш сьогоднішній лауреат – головний тренер «Карпат» Жозе Мораіш. Його підопічні зуміли здолати на виїзді «Динамо» (2:0).

1. Номінальний результат команди – 5
(важливість, несподіваність, сила суперника, історична й турнірна складова)
Перемога в гостях над «Динамо» – велике досягнення для команди із нижньої частини турнірної таблиці. До того ж, «Карпати» вперше в сезоні виграли в гостях і перервали 4-турову безвиграшну серію.

2. Труднощі в вишикуванні та керуванні підопічними – 5
(травмовані/дискваліфіковані, особливі обставини)
Особливо неприємною втратою була відсутність лідера оборони Федецького, який пропускав другий тур поспіль. Не міг зіграти Санчес. Кількох гравців «Карпати» відпустили в «Рух» – дехто із них, як Лобай, свого часу виступав у першій команді досить регулярно. Однак у господарів були свої кадрові проблеми, тож вони також підходили до гри з певними «больовими» точками.

3. Майстерність в роботі з кадрами – 5
(гравці, використані не на своїх звичних позиціях та несподівані, але успішні нові обличчя у складі)
Центр оборони вдалося наситити за рахунок молодого Ковтуна, який другий тур поспіль заміняє Федецького. У складі також відбулася рокіровка Голодюк-Гуцуляк із певними змінами в побудові команди. Але загалом, треба відзначити певну стабілізацію кадрів, що йде на користь і результату.

4. Тренерська майстерність – 5
(різноманіття тактик, зміни по ходу матчу, використання людського фактору)
«Карпати» є одним із найбільш тактично гнучких колективів. За останній рік вони випробували низку схем, причому, зберігаючи керованість та синхронність дій. Цього разу схему можна описати як 4-2-3-1, причому, група атаки гнучка й мобільна, а гравці постійно змінювалися позиціями й розтягували оборону суперників.

5. Накопичувальний критерій – 3
(якщо команда під керівництвом тренера кілька турів поспіль демонструє чіткий прогрес, постійне поліпшення результатів, тренерські новинки)
Львів’янам поки що не вдалося здобути бажаної стабільності результатів – ця перемога стала для них першою з липня місяця, а за час чотири матчевої безвиграшної серії чергувалися нічиї та поразки. Тож боєздатність «Карпати» довели, настав час стабілізації гри та виступів, тому що кадровий потенціал команди вищий за нинішнє поточне восьме місце.
Лауреат 6-го ігрового дня в номінації «Тренер туру» Прем’єр-ліги:

Жозе Мораіш («Карпати»)
Середній бал – 4,6

http://uafc.org.ua