Новини
05ГРУ
Олександр Сваток: Хто знає — можливо, «каноніри» піднесуть якийсь сюрприз

Центральний захисник «Зорі» розповідає про погоду, попередній і наступний матч команди, при цьому коментуючи деякі свої цифри в InStat

— Олександре, перше запитання зумовлене погодними умовами: де нині тренується Ваша команда?

— На базі в Запоріжжі. Триває нормальна зимова підготовка. Тренуємося на полі з трав’яним покриттям (а не на штучному), яке сьогодні трохи підмерзнуло. Мабуть, тому, що наступний матч будемо грати якраз на природному газоні.

— З приводу попередньої зустрічі Чемпіонату, котру довелося відкласти в часі на годину…

— Ми, в роздягальні, концентрувалися тільки на тому, що зіграємо, просто пізніше вийдемо на поле. Нам повідомили, що гра почнеться із запізненням на годину, от ми й готувалися відповідно. Ні про що інше не думали.

— Згаданий матч дав цікаві показники в системі InStat. Зокрема, вражає те, що Ви лише раз порушили правила.

— Головний тренер постійно говорить захисникам, що фолити для нас особливо небезпечно, оскільки це близько біля воріт. Іще багато залежить від того, як грає суперник і як сам матч протікає.

— Чим можна пояснити те, що Ви виграли тільки половину єдиноборств?

— Погоджуюся, що для захисника це поганий показник. Треба над цим працювати.

— Іще одна цифра з InStat: у Вас із «Десною» був один відбір м’яча, а, наприклад, у динамівця Бурди — шість.

— Я взагалі не дуже слідкую за такими показниками… Знову-таки: все залежить від розвитку гри, від класу суперника, його тактики. Є багато нюансів.

— Навесні цього року Вашим партнером у центрі захисту був Чечер, останні півроку — Вернидуб-молодий. Наскільки швидко адаптувалися до взаємодії з Віталієм?

— Швидко. Нормально з ним взаємодіється, вже давно почали розуміти один одного… Нам наставник не каже, мовляв, награємо таке-то поєднання футболістів у центрі захисту, кого ставлять в основу, той і грає.

— На початку сезону інколи складалося враження, що Ви з Віталієм зловживаєте короткими передачами «на ближнього» — вони забезпечують хорошу індивідуальну статистику, але приносять мало користі команді…

— Така проблема була в одному конкретному матчі — коли ми програли «Олександрії». Потім Юрій Миколайович (Вернидуб. — УПЛ) звернув нашу увагу на це, акцентував на проблемі, після чого ми завжди намагаємося пасувати вперед.

— Останній матч року «Зоря» проведе проти «Арсеналу-Києва» — однієї з команд УПЛ, яка орієнтується насамперед на дії від захисту.

— Вже почали «розбирати» суперника, звернули увагу, що часто вони грають із п’ятьма оборонцями… Що ж, будемо готуватися. Крім того, хто знає — можливо, «каноніри» піднесуть якийсь сюрприз…