Новини
20ГРУ
Відбулися Загальні збори учасників УПЛ

Наступного сезону в Чемпіонаті УПЛ виступатиме 12 клубів

На Загальних зборах були присутні: від Української Прем’єр-Ліги — Президент Томас Грімм, Віце-президент Маркіян Ключковський, Дирекція у повному складі, представники всіх клубів УПЛ; від Федерації футболу України — Генеральний секретар ФФУ Юрій Запісоцький, відповідальний за атестацію футбольних клубів ФФУ Сергій Задіран, Голова комітету з етики та чесної гри Франческо Баранка.

Головне питання порядку денного стосувалося кількості учасників УПЛ наступного сезону. Після дискусії щодо фінансового, турнірного, інфраструктурного та комерційного критеріїв, більшість клубів виступили за збереження нинішнього формату змагань на наступний сезон із 12 клубами.

Наостанок було розглянуто звернення Комітету національних збірних команд та тренерського штабу Національної збірної щодо переносу дати проведення матчів 22-го туру Чемпіонату УПЛ у зв’язку з підготовкою до матчу зі збірною Португалії у рамках відбору до фінальної частини Євро 2020. Проте, з урахуванням специфіки цього туру, а він, нагадаємо, останній перед розподілом на шістки, це питання поки що не знайшло підтримки в представників клубів.