Новини
23СІЧ
Ігор Леонов: Хто виграє єдиноборства, має більше шансів перемогти

Новий наставник «Арсеналу-Києва» розповідає про перші дні свого перебування на посаді

— Ігорю Івановичу, Ваше призначення на посаду тренера «канонірів» було несподіваним. Коли не секрет, як довго розмірковували над пропозицією?

— Пропозиція прийшла після Нового року. Я не зразу відповів, узяв пару-трійку днів на роздуми й погодився. У мене вже є досвід самостійної тренерської роботи, й тепер розумію, що нам усім треба докласти максимальних зусиль для збереження команди в УПЛ.

— Будь ласка, конкретизуйте імена Ваших помічників у штабі.

— Поки що їх двоє — Владислав Гуменюк уже давно в клубі, а Сергій Доценко недавно завершив ігрову кар’єру. Займаємося пошуками тренера воротарів.

— Уже очевидно, що київську команду очікують великі кадрові зміни. Це ще більше ускладнює умови Вашої праці…

— Не маю бажання говорити про тих футболістів, які пішли. Скажу тільки, що більшість інформації, яка з’являлась у ЗМІ, не відповідає дійсності. Й узагалі — не треба, на мою думку, виносити на розсуд громадськості внутрішні справи клубу. Щодо складних умов — труднощів не боюся.

— Чи існує конкретика, які будуть зимові придбання? Футболісти прийдуть із України, з-за кордону, то будуть вільні агенти чи розглядаються інші варіанти?

— Однозначно можу сказати, що ставка буде зроблена на українців. У мене так було завжди — наприклад, коли я працював у Маріуполі, у складі значилися двоє грузинів, а всі інші — наші. Так і зараз буде. Приглядаюся до македонця, який має контракт із клубом, але він, можливо, буде єдиним легіонером. Іще можу сказати, що в мене будуть грати ті, хто хоче виступати за «Арсенал-Київ» і боротися за збереження місця в УПЛ. Про більшу конкретику говорити рано. До речі, мені за останні дні стільки разів телефонували агенти — я й не чекав такого!

— «Каноніри» пізніше за всі команди УПЛ полетять на збори в Туреччину. Чи вистачить цього часу для повноцінної підготовки до другої частини сезону?

— Ми почали готуватися 10 січня: в Щасливому є всі умови для бігової роботи, є синтетика. 25-го полетимо в Туреччину. Пробудемо там 24 днів. Загалом виходить півтора місяця на підготовку. Думаю, цього достатньо.

— Встигли скласти — принаймні для себе — план, як витягти команду з останнього місця турнірної таблиці?

— Найперше я проаналізував ситуацію: наше становище, відстань до суперників, графік матчів — у нас і в них. потім проаналізував склад моєї команди. І т.д. — робота йде. Ви ж не забувайте: насправді розрив у очках не дуже великий, а до завершення Чемпіонату залишилося 14 турів. Я вірю в те, що все вийде. Розмовляв із Президентом і Генеральним директором клубу — вони також вірять, а це — головне.

— Призначення в «Арсенал-Київ» перервало 6, 5-річний період, під час якого Ви не очолювали «дорослі» команди. Впродовж цього часу світовий футбол змінився, зокрема, як вважається, минула епоха «тікі-таки». Як Ви оцінюєте такі процеси і в який футбол гратимуть Ваша нова команда?

— Ми — не «Реал», не «Барселона», ми — «Арсенал-Київ». І будемо грати й той футбол, який дасть результат. Красива гра навряд чи скоро прийде, у нас непросте турнірне становище й часу не дуже багато. І взагалі: я схиляюся до силового футболу, бо впевнений: хто виграє єдиноборства, має більше шансів перемогти…