Новини
25ЛИП
Павло Ксьонз: Скоро почнеться сезон, тоді всі все побачать

Півзахисник «Олімпіка» стисло описує, чим живе його команда за тиждень до старту сезону

— Павле, донеччани переживають один із найцікавіших етапів в історії — етап змін. Як це відчувається ізсередини?

— Нормально все, нічого особливо складного не відбувається. Проходить адаптація новачків до команди і ми хочемо якомога скоріше звикнути до них. Прийшли хороші виконавці, сподіваюся, до кінця літа ще прийдуть.

— «Олімпік» очолив бразильський фахівець. Чим відрізняється його бачення футболу від звичного для Вас?

— У нього сучасне бачення. На тренуваннях відпрацьовуємо всі елементи: контроль м’яча, пресинг, перехід із атаки в оборону й навпаки. Він, можна сказати, намагається поєднати «фізику» і комбінаційний стиль.

— Яку тактичну схему хоче втілити на полі Жуліо Сезар?

— Не можу говорити про таке. Скоро почнеться сезон, тоді всі все побачать.

— «Олімпік» уже заявив перших футболістів. Попри великі кадрові зміни, видно, що кістяк команди зберігся.

— Це правильно враження. Хтось пішов, хтось прийшов. Сьогодні тренерський штаб і керівництво займаються пошуком поповнення, тобто триває робочий процес. Зрозуміло, треба награвати нові зв’язки на полі, це справа часу.

— Два останні спаринги донеччан принесли протилежні результати: 3:0 із «Металістом 1925» і 0:3 із «Шахтарем». Причина — клас суперників?

— Ви самі відповіли на запитання: з одного боку — чемпіон України, з другого — представник Першої ліги. Якщо коротко, різницю можна змалювати так: наші помилки харків’яни пробачали, а донеччани кожну використали на свою користь.

— Ваша звична позиція — правий фланг без жорсткої прив’язки до оборони чи півзахисту. Однак минулого сезону Вам неодноразово доводилося грати на інших позиціях. Де Вас бачить бразильський наставник?

— На тому ж правому фланзі. Основне амплуа — крайній захисник, однак, думаю, за потреба в окремих матчах буду закривати позицію латераля, тобто грати по всій бровці.