Новини
06ВЕР
Анатолій Чанцев: Литва — міцна команда, але проблем із нею бути не повинно

Представник експертної ради УПЛ ділиться очікуваннями про найближчий матч національної збірної

В очікуванні суботи

— Звичайно, згадуючи команду Литви, багато українських уболівальників футболу пам’ятають сумний матч 1994 року, коли ми вдома поступилися прибалтам у відборі Євро-1996. Так, ця збірна завжди була міцною, добротним середняком європейського рівня, втім, я думаю, що проблем із литовцями бути не повинно. Все-таки дуже відчутна різниця в класі. Наприклад, поєдинком із сербами наша команда зробила заявку вважатися однією з топ-збірних світу.

Про кадри: Циганков, Коноплянка, Ярмоленко, Малиновський…

— Зрозуміло, ситуація далеко не оптимальна: в когось недавно були травми, хтось цілий рік не грав, хтось змінив країну, чемпіонат і клуб. Але, по-перше, вибір у Шевченка непоганий. По-друге, думаю, він зможе звести все до єдиного знаменника. Як приклад — згадуємо Караваєва, який завжди готовий якісно зіграти, причому на різних позиціях.

Участь Коноплянки в товариському матчі свого клубу

— Вважаю це рішення виправданим. В Євгена, по суті, цілий сезон не було ігрової практики, а останні місяці він, якщо не помиляюся, взагалі не виступав. Тому 45 хвилин із «Колосом» для нього є чудовим приводом згадати те, що потрібно.

Після Литви — Нігерія

— Тут, очевидно, виходили з потреби зберегти двоматчевий ігровий цикл. Наступну офіційну зустріч наша національна команда проведе вже у жовтні, а вересневе «вікно» для збірних відчинене, здається, до 11 числа, от цим і скористалися. З африканцями можна буде поекспериментувати, наприклад, переглянути резервних футболістів.