Новини
10ВЕР
Ігор Яворський: Нігерія є підготовкою до Португалії

Представник експертної ради УПЛ коментує минулий і майбутній матчі першої збірної

Про гру з Литвою

— Залишилися дуже приємні враження. Найбільше сподобалося те, що наші зіграли відповідально: фактично з першої хвилини до останньої контролювали хід подій на полі. Середня лінія мала збалансований вигляд, а загалом наша команда показала, що є значно вищою за класом порівняно з Литвою. Єдиний «мінус» — огріхи в задній лінії, які сильніший опонент міг би використати у вигляді забитих м’ячів.

Про гру з Нігерією

— Вважаю його дуже корисним. Чому: Мені здається, це така дальня підготовка до Португалії. З Нігерією буде більше боротьби, це швидка технічна команда, котра, що найголовніше, створить багато проблем для нашої оборони. У цьому, вважаю, основна цінність: за часів Андрія Шевченка збірна пережила перебудову гри, почавши більше діяти на атаку, що, однак, дещо негативно вплинуло на захисну лінію. З Литвою вона фактично відпочивала, натомість нігерійці змусять її добряче попрацювати.

Про другу гру з Литвою

— Не бачу причин, які би не дозволили нам повторно обіграти балтійців і вийти на Євро-2020. Просто, знову-таки, треба зіграти відповідально, й усе вийде. Далі, вважаю, ми щонайменше не програємо сербам, а перед тим зіграємо, сподіваюся, святковий матч із португальцями.