Новини
12ВЕР
Дмитро Шастал: Старт сезону — середній

Вінгер «Олександрії» розповідає про останній контрольний матч, адаптацію легіонерів і перші тури Чемпіонату

— Дмитре, наближається до завершення перше в сезоні «вікно» у Favbet Лізі. Кілька днів тому Ваша команда провела спаринг із одноклубниками з U-21. Розкажіть про матч, у якому Ви відзначилися голом.

— Спаринг не «секретний» — на нього був вільний вхід, будь-який бажаючий мав змогу прийти на стадіон. Я би сказав, що ми зіграли двома рівноцінними складами, які були доповнені футболістами молодіжної команди.

— «Карпати» поїхали в Румунію, «Динамо» запросило до себе «Кристал», а чому Ваш клуб паузи в сезоні заповнює «внутрішніми» контрольними матчами?

— Я не компетентний відповідає на це, але, запитай мене як футболіста, я би відповів: нам треба перевіряти свою молодь, і де це робити, як не у таких спарингах?

— Цього сезону у складі «Олександрії» виступають два легіонери: француз Тейшейра і латвієць Каспарс Дубра. Як їм в Україні?

— Все нормально. У Каспарса взагалі все добре: він виступав у Польщі, розуміє українську мову, вже адаптувався. Тейшейрі ми всіляко допомагаємо, думаю, і в нього все вийде.

— До справ поточних. Після 6-го туру Ваша команда має 9 очок і займає четверте місце в таблиці. Це вдалий старт чи не дуже?

— Це середній старт. Нам поки бракує стабільності — як у результатах, так і в демонстрованій грі. Сподіваюся, скоро все налагодиться.

— Взагалі після стартових турів склалося враження, що «Олександрія» може повторити невдалий для себе сезон 2017/18 років… Чим спровокована нестабільність результатів?

— На мою думку, двома першими матчами, коли ми не набрали жодного очка. Можна сказати, це трохи підкосило нас. Особливо болісно вдарила гра в Маріуполі. Потім, вважаю, ми почали надолужувати те, що втратили.

— 7-й тур Favbet Ліги почнеться матчем «Олександрія» — «Дніпро-1». Що можна очікувати від цієї гри, яка за визначенням є однією з центральних у турі?

— У «Дніпра-1» на старті сезону теж було багато втрат очок, тому сьогодні перемога потрібна як нам, так і їм. Запрошую наших уболівальників прийти на «Ніку».

— 19 числа почнуться матчі групового етапу ЛЄ. Ваша команда почне турнір у Вольфсбурзі. Чи маєте вже якісь думки з цього приводу?

— Як і в усіх командах світу, наша живе від гри до наступної гри. Наступна для нас із «Дніпро-1». Тільки після цього почнемо думати про Лігу Європи.

Фото сайта ФК «Олександрія».