Новини
13ЛИС
Персональна заява президента УПЛ Томаса Грімма

Позиція керманича Української Прем’єр-Ліги щодо інциденту в Харкові

10 листопада 2019 року я був присутній на матчі між футбольними клубами «Шахтар» та «Динамо», який відбувся в Харкові. Це був особливий матч, типовий для обох команд: вони продемонстрували високий клас гри і швидкості, на стадіоні панувала дуже емоційна і прекрасна атмосфера. Це — матч, яким як обидва клуби, так і УПЛ можуть пишатися.

На 73-й хвилині матчу гравець Тайсон, судячи з його реакції, зіткнувся з расистською поведінкою, яка йшла, швидше за все, із сектора, виділеного для вболівальників «Динамо». Для мене це був момент абсолютного смутку і безпорадності. Гра була зруйнована, а сам Тайсон, його партнери по команді, гравці «Динамо» та інші особи, присутні на стадіоні, були приголомшені. Я ніколи не знайду чіткої відповіді, щоб зрозуміти, чому така поведінка виникає, навіть якщо, ймовірно, в такі дії залучена лише невелика група людей.

Українська асоціація футболу, Українська Прем’єр-Ліга, клуби, гравці, справжні прихильники і шанувальники нашої гри, а також наші комерційні партнери повинні об'єднатись, аби боротися проти будь-якого прояву расизму або нетерпимості, щоб назавжди уникнути подібних інцидентів в майбутньому.

Я наголошую: будь-якому прояву расизму і нетерпимості немає місця ані в нашому суспільстві, ані у футболі зокрема.

Особисто звертаюся до Тайсона та Дентиньо, щодо яких лунали расистські вигуки: вас підтримують всі справжні футбольні вболівальники, і не лише в Україні. Ви — фантастичні футболісти і справжня цінність як для «Шахтаря», так і для нашого чемпіонату України. Я сподіваюся, що ви ще довго будете грати в Україні.

Томас Грімм,

Президент УПЛ