Новини
09ГРУ
Огляд матчів 17-го туру Чемпіонату U-21

Лідер першості «Шахтар» звітний тур пропускав, тож у конкурентів із «Динамо» був шанс обійти гірників, хай і за рахунок більшої кількості матчів

Утім, із цим завданням кияни не впоралися, й залишилися з донеччанами на своїх позиціях. А ось «Ворсклі» вдався ривок: завдяки гостьовій перемозі над «Олександрією» вона відтепер одноосібно панує у турнірці. Хоча за втраченими очками три команди мають однакові показники — по дві нічиї та по дві поразки у «Ворскли», «Шахтаря» та «Динамо».

«Колос» — «Дніпро-1» — 0:0 (протокол матчу)

Єдиний матч в турі без голів знову не дав відповіді, хто ж з новачків чемпіонату сильніший (поєдинок першого кола також завершився миром — 1:1). А ось в інших вправнішими були ковалівці (12 очок), тож вони йдуть у таблиці передостанніми, а ось дніпряни (8) — аутсайдери.

Футболісти «Колоса» після шести матчів з голами не зуміли забити, але їх безпрограшна серія збільшилася до трьох зустрічей. А от у команди Олександра Поклонського цикл матчів без перемог збільшився до 14-ти.

«Олександрія» — «Ворскла» — 1:2 (протокол матчу)

Ще до перерви Артем Білий із Юрієм Козиренком зробили рахунок комфортним для полтавців. Утім, на 77-й хвилині господарі один гол відіграли, а у компенсовані хвилини мали забивати й вдруге. Та капітан Богдан Литвяк з пенальті влучив у поперечку. Так команда Олега Краснопьорова на три очки відірвалася від «Шахтаря» та «Динамо». Але за втраченими полтавчани — на одному рівні з конкурентами.

Підопічні Олександра Ломка в трьох останніх матчах забили лише двічі та набрали два очка. Натомість «Ворскла» набрала 13 очок з 15-ти можливих в п’яти останніх зустрічах. А їх снайпер Артем Білий наздогнав у суперечці бомбардирів сезону Станіслава Сорокіна («Колос»). В обох — по дев’ять результативних ударів.

«Карпати» — «Десна» — 2:0 (протокол матчу)

Леви довго чекали очної зустрічі із «Десною», так сталося, що саме в ній вирішувалася доля шостого місця. Голи нападників Максима Гірного та Володимира Рудюка вивели на жадану позицію галичан, які набрали 18 очок, наздогнали чернігівців і випередили їх за додатковими показниками.

Команда Любомира Вовчука нарешті виграла — після чотирьох матчів без перемог (три поразки та нічия), а от підопічні Олександра Пищура в шести останніх зустрічах грають за схемою: перемога, поразка, перемога, поразка...

«Динамо» — «Зоря» — 1:1 (протокол матчу)

Вперше система VAR зіграла проти «Динамо». Кияни забили першими, Микита Кравченко поцілив у дальній кут, та у другому таймі сталося порушення у їхньому штрафному, арбітр не помітив, але гру перервав той самий VAR. Подивившись повтор, рефері Євген Арановський (до речі, киянин) призначив пенальті, з якого Володимир Білоцерковець і зрівняв рахунок.

Динамівці напосілися на чужі ворота, влучили в стійку, забили гол з положення поза грою, отримали чисельну перевагу на 88-й хвилині, але здобути перемогу не змогли. Тож підопічні Юрія Мороза залишилися у таблиці третіми. Це третя осічка динамівців (дві нічиї та одна поразка) в шести останніх матчах. А от команда Володимира Микитіна без поразок — вже сім зустрічей: п’ять перемог та дві нічиї.

«Маріуполь» — «Львів» — 3:1 (протокол матчу)

Азовцям вдалася вольова вікторія. Львів’яни забили першими (Артур Ременяк), та виграти тайм не зуміли: кривдник першої команди «Шахтаря» тижневої давнини Ілля Путря з пенальті вирівняв становище. А по перерві господарям вдалися ще два голи (Ігор Співак та Олександр Кожевніков), й вони, набравши 16 очок, посунули «Львів» (14) із восьмого місця.

Маріупольці завершили програму 2019 року двома перемогами. В наступному турі підопічні Олексія Гетьмана мали б грати з дублерами «Олімпіка», але тих наразі не існує в чемпіонаті України U-21. У «Львова» ще є шанс покращити собі настрій напередодні канікул, адже в останніх семи іграх команда Андрія Ханаса шість разів поступилася і взяла лише одне очко.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)