Новини
20ГРУ
Прес-ланч із Томасом Гріммом: далі буде!

У п’ятницю, 20 грудня, в приміщенні Будинку футболу відбулася зустріч, на якій Президент Української Прем’єр-Ліги поспілкувався з журналістами у неформальній обстановці

Прес-ланч пройшов у Будинку футболу (пров. Лабораторний, 7-А). Окрім Томаса Грімма, в ньому взяли участь представники Дирекції УПЛ.

Після вступного слова Томаса Грімма присутні журналісти мали змогу формулювати запитання на різні актуальні теми. Впродовж дискусії Президент УПЛ відповів на такі запитання:

Про своє майбутнє: — 6 квітня 2020 року завершується термін моєї каденції на посаді Президента УПЛ. Я не подаватиму свою кандидатуру на перевибори, тобто у квітні наступного року Українська Прем’єр-Ліга отримає нового Президента.

Про єдиний телевізійний і комерційний пул: — УПЛ перебуває в постійному переговорному процесі з п’ятьма клубами, які відмовилися виконувати рішення Загальних зборів і уклали контракти з іншим мовником. Сподіваюся, найближчими місяцями нам вдасться знайти прийнятний для всіх компроміс. Іще раз наголошую: централізація телевізійних і комерційних прав — фундамент, без якого клуби України не зможуть стати на шлях самоокупності.

Про поточний сезон у Favbet Лізі: — Між першим і другим місцями розрив — 14 очок, що не є позитивним сигналом. Із другого боку, не варто забувати, що в деяких європейських Лігах також є велика очкова різниця між лідером і рештою команд: наприклад, в Англії «Ліверпуль» випереджає «Лестер Сіті» на 10 пунктів, а «Манчестер Сіті» на 14, хоча минулого року в АПЛ і близько не було такого розриву, тобто він є тимчасовим. Вірю, що і у нас це тимчасове явище.

Про 2019-й у футболі України: — Рік був двояким. Із одного боку, дуже порадували збірні команди — передусім юніорська, що стала чемпіоном світу, й національна, що вийшла у фінальну частину чемпіонату Європи. З другого боку, навесні Україну в єврокубках представлятиме одна команда, що, крім іншого, негативно вплинуло на наші позиції в таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Про арбітраж і систему VAR у Favbet Лізі: — Мені складно говорити на тему арбітражу, оскільки це прерогатива компетентних органів. Щодо системи VAR: я переконаний — це позитив, і мене радує, що з весни два матчі туру проходитимуть під наглядом VAR, однак я усвідомлюю, що це — допомога арбітру, а не його заміна, й усіх проблем це не забере.

Наприкінці прес-ланчу Томас Грімм підсумував обговорювані теми і підтвердив, що зустрічі представників керівництва УПЛ із журналістами відбуватимуться регулярно.

Фото прес-служби УПЛ.