Новини
27ЛЮТ
Ярослав Богунов: Якби не пауза в сезоні, були б вище у таблиці

Вінгер «Львова» коментує поновлення сезону

Ярославе, Ваша команда чудово почала офіційний 2020 рік. Як можете охарактеризувати недільний матч за три дні після його закінчення?

— Це був стартовий офіційний поєдинок після зборів. Тому, чесно кажучи, боротьби в ньому було більше, ніж футболу. Ми виграли, бо дуже добре підготувалися: «розібрали» суперника по частинах і нічого не дали створити в атаці.

Більшість очевидців вважає, що зустріч «Львова» й «Олімпіка» була найменш видовищною в 19 турі Favbet Ліги…

— На це вплинуло багато факторів. Перший у році матч — тобто всі хвилюються. Не ідеальна погода. Плюс, судячи з усього, не оптимальний фізичний стан обох команд. Ну і, звичайно, величезна ціна втрати очок.

Після фінального свистка на стадіоні «Динамо» ім. Лобановського Ви радісно вигукнули. Якщо чесно більше зраділи своєму голу, першому в УПЛ, чи командній перемозі?

— У нас колектив, ми живемо спільними завданнями. Я радів тому, що ми здобули надзвичайно важливу перемогу. Радів за свою команду.

Цікаво, що, проглянувши статистику платформи Wyscout, можна побачити: «Львів» у зустрічі з «Олімпіком» не вразив показниками. Наприклад, Ваша команда мала більше за всіх втрат м’яча.

— Ми дуже старалися не помилитись, бо, повторюю, ціна втрати очок була висока. Прагнемо грати у хороший футбол, ми граємо у хороший футбол, і я переконаний, що будемо прогресувати з кожним туром.

Після перемоги в Києві у «Львова» знову з’явилася чітка перспектива потрапити в першу шістку ІІ етапу сезону.

— Реально так і є! Завдання ввійти у верхню групу Чемпіонату, поставлене перед сезоном, ніхто не відміняв. Скажу більше: якби не пауза в сезоні, були б вище у таблиці, бо якраз у грудні минулого року набрали хороший хід, і перерва зовсім не пішла нам на користь.

У 20 турі Favbet Ліги «синьо-золотисті леви» приймуть «Олександрію» команду, багато в чому схожу на Вашу: організованістю, акуратністю в обороні, й водночас не схожу: наприклад, за стилем пасів. Яким буде цей поєдинок?

— Сподіваюся, він завершиться нашою перемогою. Переконаний: наставник «розбере» дії суперника, ми добре підготуємося.

Влітку Ви повернулися в Україну після другого вояжу до Білорусі. Розкажіть про футбол у сусідній країні.

— Я там пройшов становлення як футболіст, бо поїхав у юному віці. Але завжди сумував за Батьківщиною, тому повернувся за першої нагоди.

Фото прес-служби ПФК «Львів».