Новини
10БЕР
Огляд матчів 16-го туру Чемпіонату U-19

Майже без несподіванок стартувала друга частина юніорського чемпіонату України

Трійка лідерів свої матчі вигравала здебільшого невимушено, при цьому «Ворскла» набила «Зорі» аж три м’ячі. Трохи неочікуваною виглядає хіба що перемога скромного «Колоса» у Львові, адже команда тамтешнього ПФК намагається наздогнати шості «Карпати», а ковалівці досі пленталися передостанніми.

«Олександрія» — «Металург» — 1:0 (протокол матчу)

Разом із «Львовом» дуже прагне наблизитися до чільного секстету «Металург», та у звітному турі обох переслідувачів спіткали невдачі. Запоріжці створили не менше небезпечних моментів, аніж господарі, один лише Віталій Варяник мав два виходи сам-на-сам із воротарем, влучав у стійку, але пішов з поля без голу. А ось снайпер олександрійців Ян Каранга, хоч і не з першої спроби, таки досяг свого: на 80-й хвилині переправив у ворота м’яча після флангової передачі.

«Шахтар» — «Дніпро-1» — 2:0 (протокол матчу)

Тут також все вирішили голеадори. 17-річний Данило Гончарук забив свій третій м’яч у п’яти матчах чемпіонату, у другому таймі додав Абдулла Абдулллаєв, наздогнавши кращого бомбардира турніру динамівця Владислава Ваната — в обох по 19 голів. При цьому Абдулла у першому таймі ще й не реалізував пенальті, бо удар блискуче взяв воротар Мирослав Зновенко.

«Львів» —  «Колос» — 0:1 (протокол матчу)

Єдиний матч, в якому перемогли гості. На останніх хвилинах Тарас Хитрень міг цьому завадити, та не влучив у ковалівські ворота. Єдиний же гол (а-ля ван Бастен 1988), ще на 8-й хвилині вдався Артему Смажелюку. «Колос» вирвався з передостаннього місця.

«Волинь» — «Десна» — 3:1 (протокол матчу)

Попри статус аутсайдера чернігівці зухвало зрівняли рахунок у матчі з четвертою командою чемпіонату і не програли перший тайм. При цьому їхній воротар Дмитро Сидоренко ще й взяв пенальті. Та по перерві Василь Пасічняк стрельнув дублем і лучани не відстали від трійки лідерів.

«Ворскла» — «Зоря» — 3:0 (протокол матчу)

Єдиний хет-трик у турі вдався нападнику полтавців Данилові Кравчуку, й відразу вивів його на чисте третє місце у снайперських перегонах. При цьому майже півгодини «Ворскла» грала у меншості, та гості не спромоглися забити бодай раз. Чим дуже засмутили свого нового тренера Василя Баранова.

«Динамо» — «Маріуполь» — 2:0 (протокол матчу)

Поки лідер динамівських атак Владислав Ванат відновлюється після травми, динамівські тренери залучили бомбардира із чемпіонату ДЮФЛУ: і 15-річний нападник Ігор Горбач забив у першому ж матчі. Причому вийшов тільки на заміну на 75-й, а за хвилину вже обіграв захисника й поцілив точнісінько у кут.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Ворскла».