Новини
10БЕР
Огляд матчів 22-го туру Чемпіонату U-21

Останній тур першого етапу молодіжного чемпіонату нарешті подарував одноосібного лідера

Динамівці не втримали перемогу в Олександрії, зате «Шахтар» не втратив свого у Білій Церкві. Тож перед другим раундом змагань гірники на два очка випереджають киян.

До чільної шістки таки не потрапив «Маріуполь»: у минулому турі не зміг обіграти вдома «Ворсклу», у заключному взагалі програв останній команді таблиці — «Дніпру-1».

«Десна» — «Зоря» — 1:2 (протокол матчу)

На фініші другого кола луганці виграли тільки два поєдинки, та й цього вистачило, аби залишитися у першій шістці. Й не просто лишитися, а стартувати на другому етапі з п’ятої позиції, з відставанням від четвертої «Олександрії» всього у чотири очка. На гол чернігівців з пенальті гості відповіли промахом «з точки» Давронбека Азізова, та для перемоги їм вистачило й двох точних ударів Володимира Білоцерковця. Після відновлення чемпіонату він забив уже 5 разів (у першій половині — лише двічі).

«Олександрія» — «Динамо» — 2:2 (протокол матчу)

Непримиренні суперники по черзі вели перед у черговому двобої, кияни були близькими до реваншу за домашню поразку у першому колі (1:3), та невгамовний 19-річний форвард Іван Петренко на 61-й хвилині забив іще раз і вкрав у чемпіона два очка. Відзначимо, що у попередніх сезонах цей нападник влучно обстрілював ворота суперників столичного Арсеналу U-19. А ось найрезультативніша атака чемпіонату на третій гол не спромоглася.

«Львів» — «Карпати» — 2:0 (протокол матчу)

Львівське дербі вкотре продемонструвало, що порядок у захисті й разючі контратаки здебільшого частіше приносять позитивний результат, аніж наступальна навала. Віддавши гостям ініціативу, «містяни» двічі покарали земляків за помилки у захисті: в обох випадках лідерський хист проявив Назарій Нич, що активно залучається до першої команди «Львова».

«Колос» — «Шахтар» — 0:3 (протокол матчу)

На 20-й хвилині через вилучення 18-річного захисника Михайла Кірика ковалівці залишилися у меншості. Тож нинішнім лідерам гірників — Михайлу Мудрику й Георгію Судакову та майбутньому — Едварду Кобаку (17 років) не склало труднощів довести рахунок до переконливого.

«Дніпро-1» — «Маріуполь» — 3:2 (протокол матчу)

У першому таймі суперники обмінювалися голами знаних бомбардирів і лідерів команд — забивали Назарій Богомаз, Артем Дудік, Іван Литвиненко — а ось переможний гол вдався півзахиснику дніпрян Максиму Тяпкіну — і це його перше влучання у чужі ворота в поточному турнірі.

Інформаційний партнер Чемпіонату U-21 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Олександрія».