Новини
17БЕР
Огляд матчів 17-го туру Чемпіонату U-19

Шістка команд, що лідирують в юніорському чемпіонаті, у повному складі грала свої матчі 17-го туру на чужих полях

Перемогли всі, окрім «Олександрії» — «Зоря» у Запоріжжі не дозволила їй навіть забити. Інші ж п’ятеро — незмінно насипали господарям по три гола.

«Металург» — «Шахтар» — 1:3 (протокол матчу)

Після години гри запоріжцям вдалося навіть зрівняти рахунок, та у «Шахтаря» знову забив Абдуллаєв. Абдулла сповна скористався вимушеною відсутністю через травму динамівця Владислава Ваната й випередив його у гонці бомбардирів: у гірника відтепер 21 гол, у Ваната лишилося 19.

«Десна» — «Ворскла» — 0:3 (протокол матчу)

Не дуже давалися голи полтавцям за відсутності їхнього бомбардира й третього снайпера турніру Данили Кравчука (він готувався з основою до матчу УПЛ проти Олімпіка). Забивати гості почали лише на 78-й, утім, до фінального свистка зуміли це зробити тричі.

«Маріуполь» — «Волинь» — 1:3 (протокол матчу)

Цей двобій видався набагато драматичнішим. За стартові півгодини гості, що здійснили свій найбільш дальній виїзд у чемпіонаті, забили двічі: після стандарту та завдяки автоголу господарів. Та на 36-й «Волинь» зазнала подвійного удару: за грубість було вилучено Ваховича й призначено пенальті. Та, відбившись у другому таймі, волиняни забили ще й третій — вже у компенсовані хвилини.

«Колос» — «Динамо» — 0:3 (протокол матчу)

Тренери «Динамо» продовжують інтегрувати у склад зірочок із чемпіонату ДЮФЛУ й ті аж ні разу не зніяковіли. У своєму другому матчі поспіль забиває 15-річний нападник Ігор Горбач, його на рік старший колега Кирило Попов вийшов у цьому поєдинку лише на 86-й, а й собі встиг забити. Прекрасний дебют!

«Дніпро-1» — «Карпати» — 0:3 (протокол матчу)

Свою беззаперечну перевагу львів’яни втілили у голи завдяки двом точним ударам Богдана Козака (у нього вже 7 м’ячів і він кращий снайпер команди) і «досвідченого» 17-річного хавбека Максима Хланя, який проводить у турнірі вже другий сезон.

«Зоря» —  «Олександрія» — 0:0 (протокол матчу)

Єдиний матч без голів обійшовся гостям, які йдуть у таблиці на п’ятому місці, дорого: їх майже наздогнали «Карпати»: 28 очок проти 29. Не забив, хоч як старався, й голеадор олександрійців Ян Каранга (11 голів, п’яте місце у списку бомбардирів).

Інформаційний партнер Чемпіонату U-19 — проект Золотий Талант (www.goldtalant.com.ua)

Фото прес-служби ФК «Маріуполь».