Новини
06ТРА
Єгіше Мелікян: «Доведеться нам грати тактично грамотно»

Тренер «Львова» обізнаний із тим, як підтримує форму кожен його підопічний

Єгіше Меліковичу, судячи з усього, більшу частину карантину Ви провели в Києві. Чим займались у цей час?

Уточню: майже в Києві. Я із сім’єю живу в Бучі, це недалеко біля столиці України. Можна сказати, я вже бучацький (сміється). Цю паузу використав із користю для себе: займався ремонтом у хаті «добив» його.

А які розваги знаходили що допомагало перенести непростий час: музика, кінематограф, література?

Ні на що інше, крім ремонту, часу не було. Тепер уже, на щастя, це закінчилось, і я готовий повертатися до праці.

Кілька днів тому Ви сказали, що більшість бразильців «Львова» останні півтора місяця провели у Львові, маючи змогу готуватися на клубній базі. При тому деякі з Ваших підопічних узагалі не моглитренуватися надворі. Чи не виникне проблема різної готовності футболістів?

Усе буде так: коли знімуть обмеження, гравці зберуться на базі, ми проведемо необхідні тестування й визначимо, хто в якому стані. Ми все чудово розуміємо: кожен тренувався, як міг, у когось була можливість займатися на свіжому повітрі, хтось сидів удома. Крім того, я ж знаю ситуацію із середини, тримаю руку на пульсі, постійно спілкуюся з усіма підопічними, знаю, хто чим займається. Впевнений: жодних сюрпризів під час першого тестування не буде.

— Як себе почувають ті ж львівські бразильці?

Підтримував із ними спілкування через перекладача. Зрозуміло, їм за такої ситуації подвійно складно, але тут усій країні було непросто.

Іще Ви сказали, що першим етапом виходу з карантину стануть тренування гравців невеликими групами. Можете розповісти про це детальніше?

Про це конкретніше можна буде сказати тільки після 12 травня. Тоді я зустрінуся з керівництвом, мені пояснять, що можна, чого не можна, які обмеження знали, які залишились. У найгіршій ситуації (тобто якщо карантин продовжать) доведеться проводити невеликі тренування по кілька осіб і за скороченим часом (по 30-40 хвилин із групою гравців). Такий режим буде складний передусім для тренерського штабу.

Якщо Favbet Ліга поновиться в останніх числах травня, чи встигнете підготувати команду до офіційних матчів?

Два тижні звісно, мало, це недостатній строк. У нас будутьтруднощі, але ми розуміємо, що такі ж труднощі чекають усі інші команди. Що ж, доведеться нам грати тактично грамотно (сміється)!

Фото прес-служби ПФК «Львів».