Новини
18ТРА
Дмитро Шастал: «Ми всі підтримували форму, тож легко адаптувалися до тренувань»

Атакувальний футболіст «Олександрії» розповідає, як два місяці можуть минути, наче два тижні

— Дмитре, судячи з усього, в різних клубів Favbet Ліги доволі-таки різні графіки виходу з карантину. Коли зібралася Ваша команда?

— У вівторок. Одразу здали тести на коронавірусну інфекцію. В середу отримали результати тестів й почали працювати. Тестів на фізичний стан гравців як таких не було — тренери бачать нас під час занять, зокрема, бачать, що всі відповідально займалися під час вимушеної відпустки.

 — Сьогодні, коли досі не відновлена робота транспорту, постала проблема добиратися до місць тренувань...

 — Так, із цим було непросто. Більша частина команди залишилася в Олександрії, дехто, як я, перебували за межами міста. Однак усі приїхали, всі почали працювати.

— Чим відрізняються нинішні заняття Володимира Шарана від звичних?

— Я би взагалі виокремив працю нашого тренерського штабу — насамперед те, як плавно нас вводять у режим. Не було такого, щоби футболістів одразу завантажили вправами — працюємо без форсування.

 — Цікавий момент — кількість занять на день.

 — Від п'ятниці маємо по два тренування. Але це не означає, що так працюватимемо до кінця травня: тренери, наголошую, стежать за станом футболістів і діють відповідно, тобто якщо треба буде полегшити режим або навпаки — зробити його насиченішим, так і буде зроблено.

— Чи заплановані в «Олександрії» спаринги до 30 травня?

— Поки що такою інформацією не володію.

— Взагалі наскільки складно повернутися до більш-менш повноцінного тренувального режиму?

— Не складно. Психологічно так узагалі здивувався: мене не було в місті два місяці, а таке відчуття, наче всього два тижні. Враження таке, наче нічого й не трапилося. Щодо фізичного стану — ми всі підтримували форму індивідуально, всі добре працювали, тому тепер наші організми легко адаптувалися до загальнокомандних тренувань... Хоч би як розвивалися події, ми працюємо так, що невдовзі Чемпіонат поновиться, тому маємо бути готові « виступати на сцені».

Фото прес-служби ФК «Олександрія».